Bunele maniere la restaurant: Cum te îmbraci și cum te porți când mânânci în oraș

.

Codul Bunelor Maniere nu ocolește nici situația în care ne aflăm la restaurant. Adoptarea unei ținute potrivite și a unei conduite adecvate în acest caz are la baza câteva reguli esențiale, pe care este bine să le cunoști. Deci, ce haine alegi și care sunt gesturile pe care nu ar trebui să le faci pentru a nu da greș atunci când mânânci în oraș?

  1. Ținuta trebuie aleasă în funcție de locație, dar și de ocazie. Dacă urmează să cinezi într-un local cu pretenții, atunci ar trebui să adopți un outfit elegant. Calitatea hainelor pe care le vei purta reprezintă, de asemenea, un criteriu important în funcție de care să faci alegerea, dar, pe lângă toate acestea, nu trebuie să omiți nici ocazia pentru care te afli în respectivul restaurant. Este vorba despre un prânz cu soțul tău sau despre o ocazie festivă? Indiferent de răspuns, poți să alegi rochii de calitate de la Inpuff. Conform Codului Bunelor Maniere, se impune să eviți purtarea unui outfit asemănător cu o altă doamnă care participă la masă. Pentru asta, te poți sfătui cu ele, tocmai pentru a evita astfel de situații neplăcute.
  2. Marea dilemă atunci când mergi la restaurant însoțită de un domn: care dintre voi intră primul? Răspunsul este unul destul de evident: bărbatul va deschide ușa doamnei, iar aceasta va păși înaintea sa. În plus, un adevărat gentleman o va ajuta pe partenera sa să lase haina la garderobă. Conform Codului Bunelor Maniere, doamnei sau domnișoarei îi este permis să își păstreze pălăria, însă ambii parteneri vor fi nevoiți să renunțe la mănuși, dacă este cazul. De asemenea, una dintre cele mai mari gafe pe care le poți comite când mergi la restaurant este să intri cu umbrela în mâna.
  3. Întotdeauna este de bun simț să aștepți la până ce șeful de sală te va conduce la masă. Doamnele sunt cele care au dreptul să își aleagă locul în care se vor așeza, iar domnii au datoria de a le oferi scaunul. Partenerul este cel care ocupă locul de vizavi, conform regulilor de bune maniere.
  4. Meniul va fi consultat de fiecare invitat în parte. Atunci când v-ați decis ce vă doriți să mâncați, bărbatul este cel care va da comanda către ospătar. Un sfat foarte important de reținut este că doamna ar trebui să evite să discute cu chelnerul, pe tot parcursul mesei.
  5. Bunele maniere la masă? Desigur că sunt importante! Prima mișcare pe care o ai de făcut atunci când chelnerul a adus preparatele este să te apropii de masă. Cina se finalizează doar la dorința părții feminine, moment în care domnului îi revine responsabilitate de a-l înștiința, discret, pe chelner, că trebuie să aducă nota de plată.
  6. Dacă se întâmplă să mergi la restaurant singură, eticheta spune că nu ar trebui să comanzi băuturi alcoolice. În plus, în cazul în care ai nevoie de bricheta pentru a-ți aprinde o țigară, ar trebui să îi ceri asta chelnerului și în niciun caz unui alt client al localului.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton