Activități distractive pentru o petrecere de vară în grădină

.

Vine vacanța sau concediul și este timpul potrivit pentru o petrecere de vară în grădină. Sunt multe de organizat și trebuie să găsești activități distractive pentru invitații tăi. Dar noi te ajutăm cu cele mai bune idei pentru o petrecere de vară în grădină și cu lista pentru cumpărături.

Orice petrecere de vară în grădină este prilej de amintiri frumoase cu familia, cu rudele apropiate sau cu prietenii tăi veseli. Dacă vrei să fii apreciată pentru modul în care organizezi totul, noi îți venim în ajutor cu idei practice, care te vor inspira. Află cum să alegi decorul, fără să cheltuiești prea mulți bani, cum să alegi cele mai distractive și interesante activități în aer liber și cum să faci toate cumpărăturile necesare.

Detalii de organizare

Dacă te hotărăști să dai o petrecere de vară în grădină, urmărește în primul rând prognoza meteo! Alege o zi în care temperaturile să nu fie caniculare, cerul să fie senin toată ziua, fără riscul să vină vreo furtună.

Totodată, trebuie să alegi o zi potrivită și pentru invitații tăi, o seară de weekend, în care toată lumea este liberă și dornică să meargă la petreceri.

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de faptul că este o petrecere în aer liber vara, ca atare vă vor deranja țânțarii. Cumpără din timp diverse soluții pentru a îndepărta țânțarii, lumânări, fumigene, difuzoare electrice cu soluții repelente.

Stropește iarba din grădină cu soluții anti insecte cu o zi sau două înainte să organizezi petrecerea. Nu va fi deloc plăcut ca invitații tăi să plece mai repede de la distracție pentru că grădina ta este invadată de țânțari.

Ce decor să alegi pentru o petrecere în grădină

Activități distractive pentru o petrecere de vară în grădină

O petrecere bine organizată trebuie să aibă și un decor deosebit, iar acesta poate fi ales în funcție de motivul petrecerii sau de bugetul de care dispui. Dacă este vorba de o aniversare, baloanele, ghirlandele colorate și lampioanele nu trebuie să lipsească. Dacă este o simplă petrecere de vară între prieteni și rude, atunci poți alege un decor mai simplu, câteva instalații luminoase și câteva lampioane colorate.

Folosește luminițele de Crăciun pe bază de leduri. Nu te costă nimic și nu consumă aproape deloc! Sau cumpără instalații cu leduri economice, lampioane din hârtie și câteva baloane colorate pe care le poți agăța în copaci.

Dacă ai timp, poți face singură câteva decorațiuni de grădină din hârtie creponată colorată, din panglici sau lumânări decorative.

Nu uita de confetti! Când servești tortul sau când deschizi o sticlă de șampanie, invitații vor fi încântați de bombele cu confetti.

Iar, dacă nu vrei să dai prea mulți bani pe lampadare, poți folosi lumânărele de tip pastilă pe care le poți pune în borcane. Dacă este nevoie de paravane pentru a delimita spațiul de petrecere de vecini, încearcă să folosești păturele colorate.   

Cum organizezi mobilierul de grădină

Ține cont de numărul invitaților și ai grijă să fie suficiente locuri pentru toată lumea. Cumpără sau împrumută de la prieteni scaune din plastic sau șezlonguri și măsuțe tot din plastic. Sunt mai ușor de manevrat și de curățat.

Poți folosi paleți din lemn, pe care este suficient să pui păturele și pernuțe moi și să îi transformi în bănci de grădină.

Pe lângă bănci și scaune, trebuie să improvizezi un bar lung din câteva scânduri sau paleți pe care vei așeza toate gustările, farfuriile, paharele și tacâmurile. Câteva găleți pline cu gheață te ajută să menții băuturile reci.   

Cum organizezi grătarul

Activități distractive pentru o petrecere de vară în grădină

Cine vine la o petrecere de vară în grădină este mare amator de grătar. Așadar, gândește-te din timp cum să faci un grătar delicios pentru invitații tăi. Pregătește mici, frigărui, pulpe de pui sau ceafă de porc, dar și legume precum dovlecei, ardei grași, roșii, vinete sau ciuperci care pot fi gătite la grătar.

Grătarul din curte trebuie aprovizionat din timp cu lemne și cărbuni, dacă nu este un grătar electric. Iar dacă nu ai grătar în curte, nu este deloc costisitor să cumperi un grătar portabil pe care îl poți așeza oriunde în curte, pe o suprafață plană, de preferat din gresie sau beton.

Cum alegi muzica cea mai potrivită

Ține cont de vârsta invitaților tăi, dar și de melodiile la modă pe care le asculți la radio. Încearcă să organizezi un playlist pe calculator pentru toate gusturile.

Poți alege melodii relaxante, armonioase, care se potrivesc cu o grădină romantică și plină de flori. Dar poți alege și muzică antrenantă, dacă invitații tăi vor să danseze și să se distreze copios.

Nu uita de vecini și amplasează boxele astfel încât muzica din curtea ta să nu deranjeze locuitorii din jur!

Lista de cumpărături pentru o petrecere de vară în grădină

Ți-am pregătit și o listă de cumpărături de bază pentru orice petrecere de vară în grădină. La toate articolele de mai jos mai poți adăuga diverse bunătăți, specialități sau băuturi preferate.

Aperitive și gustări

  • Alune, nuci, migdale
  • Covrigei
  • Biscuiți sărați
  • Brânzeturi aromate

Ingrediente pentru grătar

  • Ceafă de porc
  • Pulpe de pui
  • Mici
  • Cârnați picanți
  • Ciuperci
  • Roșii
  • Dovlecei

Legume pentru salate, garnituri

  • Roșii, castraveți, ceapă
  • Castraveciori murați la saramură
  • Cartofi copți sau prăjiți
  • Sosuri de roșii sau de maioneză
  • Muștar
  • Pâine

Fructe și dulciuri

  • Pepene roșu sau galben
  • Cireșe
  • Caise și piersici
  • Înghețată
  • Pișcoturi dulci
  • Prăjituri de foi sau cu cremă
  • Un tort pe gustul invitaților

Băuturi diverse

  • Cafea sau ness
  • Bere fără alcool
  • Bere cu alcool
  • Vin alb și roșu
  • Apă minerală
  • Sucuri diferite
  • Votcă, rom alb și siropuri de fructe pentru cocktailuri
  • Lapte, frișcă și gheață
  • Lămâi și frunze proaspete de mentă pentru limonade

Activități distractive pentru o petrecere de vară

Activități distractive pentru o petrecere de vară în grădină
Jocul cu saci de rafie se numără printre cele mai amuzante activitati la petrecere

Citește mai jos diverse jocuri și activități distractive pe care le poți organiza în curte, pe gazon sau pe un teren plat. Invitații tăi vor dori să petreacă o seară cât mai amuzantă și relaxantă, în compania unor melodii vesele, cu diverse jocuri și activități antrenante.

Puteți dansa, puteți juca tenis de masă sau de câmp, în funcție de spațiu, puteți juca volei sau fotbal. Poți improviza rapid o poartă pentru fotbal sau un coș de baschet.

Nu uita nici de jocurile clasice precum rummy, yams, catan sau alte jocuri de societate. Dar mult mai potrivite pentru o petrecere de vară în grădină sunt jocurile simple, pe iarbă, la care pot lua parte mai mulți jucători.

Sticla

Pregătește o sticlă goală din sticlă și mai multe bilețele de hârtie. Fiecare participant trebuie să scrie câte o activitate (denumită poruncă) pe bilețele care se rulează și se introduc în sticlă.

Se pun mai multe pături pe iarbă, toți participanții se așază în cerc și se învârte sticla în mijlocul lor. Când sticla se oprește, persoana către care arată gâtul sticlei trebuie să extragă un bilețel și să se conformeze poruncii pe care o primește. Cu cât sunt poruncile mai haioase și mai greu de îndeplinit, cu atât este distracția mai mare.

Contra

Este un joc haios, care presupune ca participanții să facă totul pe dos. Persoanele care intră în joc se împart în două echipe. Pe rând, de la fiecare echipă, trece în față câte un jucător care dă câte o poruncă unei persoane din echipa adversă. Celălalt jucător trebuie să se execute rapid, dar să facă totul pe dos. Spre exemplu, dacă i se spune să sară pe piciorul drept, el trebuie să sară imediat pe piciorul stâng.

Câștigă echipa ai cărei membri au executat cât mai bine și pe dos toate poruncile!

Bowling

Se umplu mai multe sticle de plastic de jumătate cu apă și se așază pe un teren plat din curte. Apoi cu niște mingii mai grele, participanții la joc trebuie să le dărâme. Câștigă cei care reușesc să dărâme cât mai multe sticle!

Volei

Cumpără mai multe mingii ușoare de mari dimensiuni, așa cum sunt mingile gonflabile pentru plajă. Sunt excelente la o petrecere de vară în grădină la care invitații vor să facă mișcare și să joace volei. Aceste mingii ușoare nu riscă să spargă geamurile casei și sunt ușor de manevrat, inclusiv de către copii.

Limbo

Caută câteva melodii specifice pentru jocul de limbo, de obicei cântece latino, și provoacă-ți prietenii să danseze, trecând peste o bară care se așază din ce în ce mai jos. Limbo este unul dintre cele mai amuzante jocuri în aer liber la petreceri, un dans amuzant care răspândește veselia în tot grupul, chiar dacă nu toți invitații pot participa.

Săritul cu saci

Trasează o linie de pornire și linie de sosire pentru un concurs haios de țopăială. Pregătește saci de rafie și invită-ți prietenii să țopăie cu sacii trași până la brâu pentru a ajunge la linia de sosire. Pune și o muzică antrenantă și un premiu apetisant pentru cei care ies pe locul întâi.

Bătaia cu apă

Adulți și copii deopotrivă se vor amuza copios dacă le dai pistoale cu apă. Soarele fierbinte de vară vă îndeamnă să vă răcoriți, așa că o bătaie cu apă este binevenită la petrecere, mai ales pe placul celor mici.

Vânătoare de comori

Ascunde mici daruri simbolice prin diverse locuri din grădină: baloane, steluțe, figurine, batoane de ciocolată sau mingiuțe, apoi dă startul vânătorii de comori. Cu cât mai multe ascunzători, cu atât mai bine! Cei care reușesc să găsească mai multe comori, trebuie să primească și un premiu!  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton