De la un festival al bebeluşilor în lacrimi, până la bătaie cu portocale sau aruncatul cu balega de elan, oamenii organizează cele mai bizare concursuri. Iată care sunt cele 5 festivaluri ciudate din lume.
Naki Sumo – Festivalul bebeluşilor în lacrimi
Deşi niciun părinte nu-şi doreşte ca bebeluşul lui să plângă, la festivalul Naki Sumo, care are loc în fiecare an în Tokyo, Japonia, plânsul micuţilor este chiar încurajat.
Tradiţia de 400 de ani include luptători amatori de sumo care ţin în aer bebeluşi cu scopuld e a-i speria foarte tare. Bebeluşul care ţipă cel mai mult şi cel mai tare câştigă.
Carnavalul de la Ivrea – Bătaie cu portocale
Unul dintre cele mai spectaculoase festivaluri italiene, Carnavalul de la Ivrea are loc în fiecare an, timp de trei zile, lângă Torino, Italia. Pornit de la o revoltă a oamenilor de rând împotriva contelui local, bătălia portocalelor are ca simbol lupta pentru libertate şi liberă exprimare. Pe timpul carnavalului, străzile înguste şi piaţetele localităţii devin câmp de bătălie pentru nu mai puţin de 3.000 de oameni, împărţiţi în 9 echipe.
Kanamara Matsuri – Festivalul falusului de oţel
Festivalul anual al fertilităţii din Kawasaki, Japonia are ca temă principală penisul. Acesta este reprezentat sub tot felul de forme, de la ilustraţii, bomboane, sculpturi în fructe şi legume, la care alegorice şi decoraţiuni interioare. Festivalul neobişnuit are la bază un grup de prostituate din zonă, care se rugau zeilor să nu ia boli cu transmitere sexuală. În ziua de astăzi, festivalul este folosit pentru atragerea turiştilor şi strângerea de fonduri pentru lupta împotriva HIV/SIDA.
Festivalul aruncării cu balegă de elan
Deşi numele nu sună chiar…festiv, acest concurs inedit, care are loc în fiecare an în Alaska, Statele Unite este un bun prilej de distracţie şi voie bună pentru locuitorii şi turiştii din zonă. Concret, momentul culminant al festivalului este decolarea balonului cu aer cald în a cărui nacelă sunt depozitate 1.000 de bucăţi de balegă de elan, animalul oficial al statului american. De sus, bucăţile sunt aruncate spre mulţime. Bucata de balegă care cade cel mai aproape de ţintă poate aduce celui înscris în concurs un premiu de până la 1.000 de dolari. Tot acolo mai puteţi găsi şi bijuterii făcute din balegă de elan.
Festivalul Internaţional de la Argungu – Bărbaţii adevăraţi pescuiesc cu mâinile goale
Satul de pescari Argungu, din Nigeria nu ar atrage prea mulţi turişti dacă nu ar fi, anual, gazda Festivalului Internaţional de Pescuit. Festivalul durează patru zile, în perioada februarie-martie, iar principala atracţie este proba de pescuit cu mâinile goale. Bărbaţii nigerieni pot impresiona viitoarele neveste cu priceperea lor, dacă reuşesc să pescuiască cel mai mare peşte, folosindu-se doar de mâinile goale. Competiţia este atât de crâncenă că în 2008, câştigătorul care a trişat a ajuns după gratii.
Foto: Shutterstock, Thinkstockphotos, Facebook