Ce spune biletul de avion despre tine

.

Precis nu ai studiat biletul de avion decât pentru a verifica preţul, ora de îmbarcare şi durata zborului. Dacă nu ai avut şi alte curiozităţi despre această hârtie…
…află că biletul tău de călătorie ascunde mai multe informaţii decât crezi.

Înainte, biletele de avion erau simple. Ora de plecare şi destinaţia erau singurele detalii care interesau pasagerul. Astăzi însă, tichetele sunt pline de coduri – ce indică numărul zborului, poarta de îmbarcare, ora de plecare sau tariful – şi, chiar dacă nu te-ai gândit, acestea pot spune multe despre tine, nu doar ce fel de pasager eşti.

De exemplu, codul de bare al biletului diferenţiază pasagerii în clase… sociale, acestea indicând nu doar întregul itinerar pe care l-ai stabilit, ci şi cât ţi-ai permis să plăteşti.

Economă sau imprevizibilă

Este o practică ideală să îţi cumperi biletul de avion cu ceva timp înainte de a pleca în vacanţă. Asta dacă te-ai hotărât mai întâi unde să mergi. Rezervarea din timp a biletului te ajută să economiseşti inteligent şi să cheltuieşti mai mult în vacanţă, ceea ce te face raţională cu economiile şi totodată o persoană capabilă să ia decizii.

Pe de altă parte, dacă nu ştii încotro s-o apuci, lipsa de hotărâre te costă, cel puţin în cazul companiilor aeriene, destul de scump, cât să nu mai apreciezi la fel spiritul surprinzător de care dai dovadă şi nici „abilitatea” de a lua decizii de moment.

Bonusuri de fidelitate sau rău de avion

Cei care călătoresc frecvent cu o anumită companie aeriană sunt răsplătiţi, prin programele de fidelizare, cu anumite reduceri la tichete, mile suplimentare sau chiar bilete gratis.

Cum toate aceste bonusuri de fidelitate sunt menţionate pe bilet, poţi descoperi o scurtă „radiografie” despre cel cu care călătoreşti: dacă este o persoană fidelă, nu doar în relaţiile cu operatorii de servicii, ci şi dacă este statornică în viaţa personală sau carieră, dacă gândeşte operativ sau dacă este o persoană „cu picioarele pe pământ” şi evită călătoriile cu avionul pentru că îi este frică de înălţime.

Ce clasă are

Confortul este important atunci când călătoreşti. Chiar dacă nu îţi permiţi să zbori la clasa business sau first, şi biletul la clasa economy poate întocmi profilul unei persoane, în funcţie de sub-clasa pentru care optează.

O persoană care preferă să stea în salon separat, să nu fie limitat de distanţa dintre locuri sau să beneficieze de mai multe feluri de mâncare, toate acestea definesc stilul de viaţă, faptul că ţine la pretenţiile de confort, dar căreia nu îi place să socializeze prea mult, cel puţin în avion.

Foto: Shutterstock 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton