Deși ne-am obișnuit să avem pe toate gadgeturile programe piratate sau gratuite, acestea nu garantează că vom ajunge să ne facem treaba așa cum trebuie. Așa că este de preferat să avem un abonament pe o sumă modică lunară și să avem acces la toate documentele de pe orice gadget oriunde am fi în lume.
Așa că după mai multe tentative eșuate de folosire a unor servicii gratuite și compromiterea informațiilor, am ajuns să plătesc puțin peste 8 lei pe lună pentru un pachet care include servicii de comunicații video și licențe pentru diferite programe. Este vorba despre „Office 365 pentru acasă”. Produsul vine cu un abonament de 42 de lei pe lună, dar îți oferă 5 licențe pentru 5 PC-uri/Mac-uri, 5 telefoane și tablete pe care le poți combina cum vrei tu.
Știm cu toții că operatorii de telefonie din România nu sunt prea generoși cu traficul lunar de internet. Office 365 pentru acasă vine cu kit-uri de instalare și licențe pentru Word, Excel, PowerPoint și Outlook. În plus, aveți parte și de un spațiu de stocare de 1TB în OneDrive, serviciul de stocare în Cloud al Microsoft și o oră de convorbiri video pe Skype (cei care-i aveți pe cei dragi în afară știți cât de important este să-i mai vedeți la față).
5 licențe Office 365 pentru acasă
Trecând peste faptul că o licență costă, chiar și acei 8 lei care sunt mulți pentru unii, priviți prin prisma faptului că e un cost extrem de mic pentru a-i educa pe cei mic în folosirea unor servicii care-i vor face să fie foarte familiari cu tehnologia. În școlile din România se pune foarte mult accent pe folosirea calculatoarelor, iar dacă acasă există programe pe care copiii să le folosească la teme, atunci cele două se potrivesc fără discuții.
După crearea unui cont licența respectivă o poți folosi pe ce dispozitiv vrei, fie că vorbim de Windows, Android sau iOS. Avantajul serviciilor Office este că acestea pot fi accesate fără o conexiune la internet, așa cum este în cazul majorității serviciilor gratuite.
O licență Office 365 pentru acasă poate fi asociată unui cont Microsoft Live ID care vine și cu un cont de email, dar și acces la aplicațiile din Windows Store pentru Windows 10 pentru PC sau Mobile și 7,5 GB spațiu de stocare gratuit în OneDrive. Și dacă aveți o extra-licență pe care nu o folosiți o puteți oferi unui prieten pe ce perioadă vrei tu.
Acces de pe orice dispozitiv
Acum că aveți licența, puteți activa serviciile pe orice dispozitiv cu ajutorul contului Live ID. Și dacă revenim la stocare, parcă nici nu mai ai așa mare nevoie de calculator cu „depozit” mare când știi că ai 1 TB pentru fiecare licență, spațiu în care poți pune cam ce documente vrei. Alt mare avantaj este cel al celor 60 de minute prin Skype, oferite lunar. Dacă pleci într-o vacanță într-o țară non-UE, acestea sunt foarte la îndemână, asta în condițiile în care roaming-ul cu unele țări mușcă serios din salariu.
Și ca să nu mai lungim vorba, Office 365 pentru acasă este de fapt pentru oriunde și pentru oricine care vrea să nu își bată capul prea mult cu tehnologia. Confidențialitatea datelor îți este asigurată și poți partaja direct anumite fișiere și accesul la acestea fără prea mult stres, direct din cloud.
Dacă la serviciile gratuite este necesară deschiderea browserului, în cazul Ofiice 365 pentru acasă nu ai nevoie de acesta. În plus, crearea și editarea documentelor se face forte simplu, cu doar câteva clicuri. Dar dacă vreți să testați serviciile oferite Microsoft le pune la dispoziție, gratuit, timp de o lună de zile.