Elena Băsescu s-a luptat cu gramatica şi retorica şi a declarat război şi semanticii. Prezentă, la Cluj, la lansarea candidaturii lui Emil Boc pentru un nou mandat la primăria oraşului, Elena Băsescu a declarat că liderul PD-L este un model pentru tineri deoarece reuşeşte să „editeze perfect câteva fraze”…
„În timp ce unii dintre noi spunem numai câteva cuvinte, dânsul editează perfect câteva fraze. Aceeaşi viteză o are şi în relaţiile politice, o consecinţă clară a bagajului impresionant de cunoştinţe pe care îl deţine”.
Boc acordă „permisuri”
Până şi oratorul Emil Boc a stâlcit cu bună ştiinţă graiul românesc, atunci când a declarat, la Ungheni, că România va acorda, la 31 martie, primele „permisuri” de trecere a graniţei pentru cetăţenii moldoveni.
La inaugurarea punctului de trecere pe calea ferată a frontierei de la Ungheni, cu siguranţă şeful Guvernului a prevăzut mai multe permise acordate, astfel că folosind „permisuri” premierul s-a gândit că redă un număr cât mai mare.
„Cea mai mare zonă umedă”, o aluzie „tendinţioasă”?
După ce a semnat protocolul cu RATB, ca să plimbe turiştii în jurul Bucureştiului cu autobuzele, ministrul Turismului i-a invitat pe bucureşteni să viziteze şi „cea mai mare zonă umedă” din sudul României, după Delta Dunării.
Cât despre controversatul său brand de ţară, criticat de presă, Elena Udrea a transmis un mesaj trusturilor de presă pe blogul său. Cu ochii la fel de umezi de supărare, aceasta a scris: „În aceste condiţii, mă simt datoare cu câteva precizări pentru a contracara comentariile tendinţioase care au apărut”.
Fireşte… erori de calculator se mai întâmplă, iar Ludovic „Organ” s-a arătat înţelegător….
Funeriu şi educaţia
La primul său discurs de an şcolar, ministrul Educaţiei Daniel Funeriu i-a învăţat pe copii greşeli gramaticale.
„Bun venit la şcoală celor din clasa întâia”, a spus acesta copiilor, după care a cerut părinţilor să aibă încredere în sistemul de învăţământ”…
Citeşte şi alte replici celebre ale politicienilor, din 2010.