Petrece cât mai mult timp în grădină și plantează flori de primăvară, să îți coloreze și să-ți învioreze curtea. Alege flori de primăvară cât mai variate, cât mai colorate și pregătește terenul cu îngrășăminte. Iată ce să plantezi în grădină în fiecare lună a primăverii.
După iarna cenușie, este timpul să îți îngrijești grădina și să plantezi cât mai multe flori de primăvară. De îndată ce trec zilele foarte reci din luna martie, după ce trec și ultimele ninsori, te poți apuca pe îndelete de grădinărit.
Cum pregătești terenul pentru plante noi
Curăță terenul dedicat plantelor, taie toate uscăturile, adună frunzele uscate și sapă pământul să fie cât mai bine afânat și primitor pentru florile frumoase pe care le alegi.
Așteaptă zilele mai calde din a doua jumătate a lunii martie, după ce a trecut și ultimul îngheț, pentru a planta flori noi. Pământul este încă foarte rece și nu poți planta decât flori cu bulbi rezistente la frig, dar care vor crește repede de îndată ce se încălzește vremea, sau arbuști care vor înflori începând cu luna mai.
Flori cu bulbi pentru luna martie
flori de ranunculus
Narcise
Zambile
Lalele
Crocuși
Ranunculus
Anemone
Crini
Begonii
Răsaduri de flori pentru luna martie
Panseluțe
Mușcate
Bănuți
Clopoței
Arbuști de plantat în luna martie
Trandafiri
Liliac
Magnolie
Iasomie
Cireșul decorativ
Merișorul
Rododendron
Forsythia
Viburnum
Veigela
Bujor arbustiv
Ce flori de primăvară să plantezi în luna aprilie
Aprilie este deja o perioadă mult mai caldă decât luna martie, riscul să mai ningă sau să vină o perioadă de îngheț este foarte mic și poți planta răsaduri, bulbi sau semințe de flori care vor înflori mai târziu în sezonul cald.
Bulbi de plantat în luna aprilie
Crini
Lalele
Dalii
Iriși
Gladiole
Tuberoze
Frezii
Lupin
Răsaduri și semințe de flori pentru luna aprilie
Margarete
Panseluțe
Garofițe
Astilbe
Gura leului
Petunii
Mușcate
Mirabilis
Lavandă
Cosmos
Bujori
Gălbenele
Zorele
Condurași
Ce flori poți planta în luna mai
anemone
Luna mai este deja mai călduroasă și este potrivită pentru a planta plantele delicate care nu suportă frigul și care vor înflori de-a lungul verii, dar și flori care vor înflori toamna.
Pământul este bine să fie săpat mereu în jurul plantelor noi, iar buruienile culese cu grijă, să nu afecteze rădăcinile delicate ale florilor. Adaugă îngrășăminte lichide în apa cu care le uzi, doar dacă pământul este albicios, nisipos și sărac în nutrienți.
Udă plantele sădite primvara numai dacă pământul se usucă în jurul lor. Lasă ploaia să le ude și nu interveni decât dacă sunt perioade lungi în care nu au parte de umezeală.
Răsadurile fragede pot fi ținute în seră sau în jardiniere pe terase, ferite de ploile reci și de vânt, până când prind putere și pot fi transplantate în grădină.
Alege cu grijă locuri semiumbroase, pe lângă pomi fructiferi și garduri pentru plantele iubitoare de răcoare precum clopoțeii, salvia sau panseluțele, și locuri însorite pentru plante care iubesc mult căldura și soarele precum petuniile sau margaretele.