Filme vechi pe care trebuie să le vezi într-o viață

.

Odiseea Spațială 2001 (1968 – Stanley Kubrick)

Un film spectaculos și curajos, care abordează teme ca inteligența artificială, umanitatea, tehnologiile avansate, viața extraterestră și crima ca act premeditat.

Oricine spune că iubește filmele, că este fan SF, sau că înțelege secretul vieții nu are voie să nu vadă acest film genial, cu o coloană sonoră care te bântuie.

Psycho (1960 – Alfred Hitchcock)

Geniul lui Alfred Hitchcock nu este vizibil doar în acest film, dar poate că acesta este cel mai cunoscut al regizorului.

Scenariul acestui film are la bază viața unui criminal în serie adevărat. Povestea este simplă, o femeie ajunge la un motel sumbru, unde descoperim că administratorul este un criminal psihopat, care se crede posedat de sufletul mamei lui.

Felul în care Hitchcock construiește suspansul nu a fost niciodată egalat de alți regizori, în ciuda faptului că filmele de groază moderne au la dispoziție efecte speciale și tehnologii avansate.

Rashômon (1950 – Akira Kurosawa)

Nu poți să spui că ești cinefil dacă nu ai auzit de regizorul japonez și capodopera sa.

Povestea filmului este simplă, cineva a atacat un cuplu într-o pădure, un samurai a fost ucis și soția lui violată, iar scenele sunt privite din perspective diferite și contradictorii.

Procesul crimei este povestit de supraviețuitoare, un martor și presupusul criminal, dar povestea reiese foarte incurcată de motivațiile fiecăruia.

Romeo și Julieta (1968 – Franco Zeffirelli)

Povestea tragică a celor doi îndrăgostiți ai lui Shakespeare, privită prin ochii celebrului regizor italian Franco Zeffirelli.

Filmele vechi sunt mereu o sursă de inspirație, o exprimare artistică a altor vremuri și o fereastră spre trecut. Urmărește cele mai bune filme vechi din istorie și analizează lumea prin ochii unor regizori deveniți legende.

Sursa foto femeie anii 20: Shutterstock

 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton