Explozii mari de pământ și o mulțime șerpi. Detalii exclusive din culisele filmului Netflix „Rebel Moon – Partea 2: Cea care lasă cicatrici”: „Trebuia să fie real”

.

„Rebel Moon – Partea 2: Cea care lasa cicatrici”, continuarea uneia dintre cele mai așteptate producții SF din acest an, a debutat pe prima poziție în top 10 cele mai urmărite filme de pe Netflix. O reușită realmente meritată, având în vedere eforturile echipei de producție de a crea cadrul ideal pentru desfășurarea unei acțiuni captivante.

Detalii din culisele filmului Netflix „Rebel Moon – Partea 2: Cea care lasă cicatrici”

Scenograful Stefan Dechant, supervizorul efectelor vizuale speciale Marcus Taormina și coordonatorul de cascadorii Freddy Bouciegues au oferit detalii din culisele producției sci-fi care are, până la acest moment, 21,4 milioane de vizionări.

A doua producție din franciză, „Rebel Moon – Partea 2: Cea care lasa cicatrici”, poartă și ea semnătura lui Zack Snyder, regizorul din spatele filmelor „300 – Eroii de la Termopile”, „Man of Steel: Eroul” și „Armata celor morți”. Pelicula continuă saga epică a Korei și a războinicilor supraviețuitori, în timp ce se pregătesc să sacrifice totul luptând alături de bravii locuitori ai Veldt, acest sat cândva liniștit, care a devenit casa celor ce au pierdut lupta împotriva forțelor Planetei Mamă.

Citește și: „Vei fi pur și simplu stupefiat.” Actrița Jess Hong, detalii de la filmările „3 Body Problem”, cel mai așteptat serial SF de pe Netflix / Exclusiv

Trei hectare de grâu au fost plantate pentru filmările Rebel Moon

Nu unul, ci două lanuri de grâu au fost plantate pentru filmările Rebel Moon.

„Am avut unul în Simi Valley, California, de aproximativ două hectare și care a fost plantat special pentru scenele care trebuiau să pună în evidență expansiunea Veldt. Apoi am avut unul mai mic, plantat în platoul principal cu satul, de la Blue Cloud Studios din Santa Clarita, care avea o dimensiune de aproximativ un hectar”, a spus Stefan Dechant.

Procesul a fost complex. „A fost o întreprindere nebunească la care ne-am înhămat, pentru că grâul în sine are nevoie de 120 de zile pentru a crește și nu puteam depăși cu mult cele 120 de zile pentru a începe aceste filmări. Așa că, mulți dintre noi ne rugam constant: «Hai, drăguțule, crești!»”, a mai explicat Dechant.

În timp ce porțiuni vaste din câmp au crescut frumos, unele bucăți au fost udate excesiv, iar pe altele grâul nu a crescut în același ritm. Drept urmare, pentru a remedia zonele neregulate, a fost adus grâu de la o fermă din Central Valley, California, și lipit la cald pe cuie, care au fost apoi înfipte în pământ. Iluzia a fost apoi completată cu efecte vizuale.

Citește și: Meghan Markle și Prințul Harry au anunțat două noi serii Netflix. Ce au plănuit ducii de Sussex pentru fanii lor

O mulțime de șerpi

Luxurianța câmpurilor și amplasarea platoului de filmare au pus echipa de filmare în fața unei alte provocări interesante: șerpii. O mulțime de șerpi. Pentru siguranța tuturor, în special a actorilor care trebuiau să meargă pe câmpuri pentru recoltare, pe platoul de filmare a fost prezentă în permanență o specialistă în îndepărtarea șerpilor. În mod cât se poate de potrivit, numele ei legal (așa susține ea) este Snake Bitch.

Citește și: Planul Regelui Charles ca Prințesa Beatrice să preia mai multe atribuții regale, „ruinat” de drama Netflix „Scoop”. Ce s-a aflat despre fiica Prințului Andrew

Bătălia epică din Veldt însumează aproximativ 45 de minute de acțiune continuă din Rebel Moon

Pentru bătălia din Veldt, întreaga echipă a studiat filme de război și imagini reale din Al Doilea Război Mondial pentru a contribui la elaborarea secvențelor de luptă, care însumează aproximativ 45 de minute de acțiune continuă.

Freddy Bouciegues a folosit o echipă de aproximativ 40 de cascadori care au întruchipat săteni și soldați de-a lungul diferitelor secvențe din Veldt. Marcus Taormina a extins apoi secvențele cu ajutorul efectelor vizuale speciale, pentru a face să pară că sunt 200 de soldați.

Citește și: Când se lansează cele mai așteptate seriale Netflix în 2024. Apar sezoane noi din „Bridgerton”, „Squid Game” și „Emily in Paris”

Explozii mari de pământ. „Totul trebuia să fie real.”

Efectele fizice pentru explozii au fost folosite cât mai mult posibil pentru ca imaginile îmbunătățite ulterior cu efecte vizuale speciale să arate perfect. Ca măsură de siguranță, având în vedere terenul și anotimpul în care au fost filmate scenele, nu au fost folosite materiale pirotehnice sau cărbuni inflamabili.

În schimb, efectele speciale au creat explozii mari de pământ, pe care Taormina le-a suprapus cu explozii digitale de bombe cu gaz, „astfel încât să dea impresia unei explozii reale în film, în realitate fiind vorba doar despre o grămadă de pământ”.

O anume explozie este memorabilă, fiind probabil una dintre cele mai mari explozii fizice la care au asistat în cariera lor unii, dacă nu chiar toți membrii echipei de producție. Numită „casa explodată”, explozia marchează un punct de cotitură în bătălie și filmarea ei în mod fizic a fost o necesitate.

Potrivit lui Taormina, „sunt 500 de cadre pe secundă și sunt vizibile toate aceste detalii incredibile – explozia, toate resturile care zboară și această undă de șoc masivă. A fost punctul de ancoră pentru întreaga bătălie terestră. Totul trebuia să fie real. S-a simțit incredibil, a arătat incredibil și aveam nevoie ca toate acestea să se răsfrângă asupra cadrelor noastre cu efecte vizuale”.

Foto: Netflix

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton