Filme care te fac să plângi

.

6. „Suflete pierdute în Atlantida” (2001)

 
Un film emoţionant şi profund cu acelaşi Anthony Hopkins, mereu excepţional. „Hearts în Atlantis” este o poveste impresionantă despre maturizarea într-o lume imperfectă şi despre prietenie.

După ce se se întoarce în oraşul natal, în urma veştii morţii celui mai bun prieten al său, amintirile despre vremea când avea 11 ani îi revin neîncetat în minte, ca şi când ceva i se prevesteşte.

Cu o doză de mister şi fantastic, bătrânul se stabileşte într-o casă unde întâlneşte 3 copii de 11 ani. Dar omul misterios (Anthony Hopkins) se împrieteneşte cu Bobby şi, fără să vrea, îl îndepărtează de mamă lui, iar între ei se naşte o relaţie specială, dar în acelaşi timp ciudată şi anormală.
 
 

7. „The Shawshank Redemption/Închisoarea Îngerilor” (1994)

 
O adevărată experienţă cinematografică, educativă şi emoţionantă, povestea este o ecranizare fascinantă după unul dintre romanele scriitorului american Stephen King.

Andy Dufresne (Tim Robbins), un tânăr bancher de succes, este acuzat pe nedrept de uciderea soţiei şi amantului acesteia şi condamnat la închisoare pe viaţă.
 
Aici îl întâlneşte pe Ellis Boyd „Red”, interpretat fără cusur de Morgan Freeman, care îi devine prieten în lumea dură a celor renegaţi de societate.
Filmul este unul spectaculos, reuşind să redea fidel drama celor cărora nu le mai rămâne decât speranţa acolo unde dreptatea este înfrântă.  

 

8. „Dansând cu noaptea”

Cum bine îi stă în caracter celebrului Lars von Trier „Dancer în the dark/Dansând cu noaptea” este un film şocant, ce trezeşte sentimente puternice spectatorului.
 
Dansând cu noaptea” este o poveste cutremurătoare despre drama unor oameni aparent obişnuiţi şi încercaţi de viaţă.
 
Selma – interpretată de cunoscuta cintareata Bjork – are o boală de ochi congenitală, ce riscă să îi afecteze iremediabil şi definitiv vederea, dar pe care o moşteneşte şi fiul său, micuţului Gene.

Conştientă de tragismul unei vieţi trăite în întuneric, Selama munceşte într-o fabrică, pentru a putea asigura operaţia fiului său. Doar că aici, ea este nevoită să mintă că nu are decât miopie, ca să nu fie dată afară. Singura persoană care ştie adevărul este prietena ei Kathy, care o supraveghează subtil, şi un poliţist, care însă o loveşte fatal pe Selma.  

Un film în care dramatismul este revoltător, iar sentimentele pornesc de la milă, la nostalgie la ură, revoltă şi dezgust.    

9. „Pianistul”

O regie de mare clasă şi la fel de şocantă reuşeşte şi Roman Polanski în „The Pianist/Pianistul”.      

Bazat pe memoriile pianistului Wladyslaw Szpilman, filmul prezintă povestea cutremurătoare a unui strălucit pianist evreu care, în timpul ocupaţiei naziste în Polonia, duce o viaţă de fugar, în încercarea disperată de supravieţuire.

Szpilman este salvat de un ofiţer german, impresionat de talentul lui, care alege să nu destăinuie nimănui ascunzătoarea sa.        

O ecranizare cutremurătoare, care îţi răscoleşte toată fiinţa atât prin povestea incredibilă, cât şi prin imaginile şocante prezentate. O capodoperă pentru cinematografie semnată de genialul Roman Polanski şi un rol magnific făcut de Adrien Brody.

Un film extraordinar care te captivează până la final.      

10. „Idilă de noiembrie”

„Sweet November/Idila de noiembrie” (2001) este un film de dragoste… atipică.    

În fiecare lună, Sara – interpretată de Charlize Theron – alege câte un bărbat căruia îi propune un pact: să stea împreună o lună şi să trăiască după regulile şi ideile ei, urmând apoi să se despartă şi să îşi vadă fiecare de drumul lui.

Noiembrie este luna în care îl întâlneşte pe Nelson (Keanu Reeves), pe care Sara îl tentează cu perspectiva unei vieţi trăite la maxim.

Dar ce trebuia să fie o simplă aventură, devine curând o mare poveste de dragoste. În cele din urmă, Nelson descoperă că Sara încearcă cu disperare să dea un sens ultimelor sale luni de viaţă.

Foto: NorthFoto

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton