Festivaluri de film, spectacole și artă în acest sezon

.
Odată cu venirea anotimpului rece, parcă ai mai mult chef să te cuibărești în sălile cinematografelor, ale teatrelor și să te plimbi pe coridoarele galeriilor de artă. Iată ce opțiuni ai.

Citește și: Lidia Buble și Răzvan Simion pe coperta revistei Unica de septembrie.

Teatrul de Comedie deschide stagiunea 2016-2017

Stagiunea cu numărul 67de la Teatrul de Comedie se va deschide joi 22 septembrie, ora 19:00, la Sala Radu Beligan cu spectacolul „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare în direcția de scenă a lui Gelu Colceag – un spectacol muzical în care bucuria de a trăi capătă însuşirile unui veritabil carnaval al Evului Mediu, în cadrul căruia totul era permis, pentru un număr de zile. În aceeași zi, la ora 19:00 vom marca deschiderea stagiunii și la Sala Nouă cu spectacolul „Emancipare”, text și regie Radu Iacoban, spectacol care se regăsește deja în selecția mai multor festivaluri importante din țară. Biletele pentru ambele reprezentații si pentru spectacolele programate în perioada 22 – 25 septembrie sunt disponibile la casa de bilete și online pe comedie.ro.

Toamna artei la Viena 2016

Hai într-un city break la Viena! Toamna lui 2016 se arată plină de evenimente culturale! Târgul de artă viennacontemporary prezintă la Marx Halle districtul 3, din 22 până pe 25.9.2016 artă contemporană ce se concentrează pe Europa Centrală, de Est şi de Sud. Cu ocazia Nopții Lungi a Muzeelor poți vizita pe 1.10.2016 de la ora 18:00 până la 1 dimineaţa, cu un singur bilet, colecţii de artă şi expoziţii în 100 de muzee vieneze şi instituţii culturale. Oferta cuprinde şi discuţii cu artiştii, lecturi şi muzică live. Biletul „Noaptea muzeelor“ include şi utilizarea autobuzelor shuttle între destinaţii, precum şi a mijloacelor de transport public. Eyes On – Luna fotografiei la Viena (25.10. – 30.11.2016) este cel mai mare festival de fotografie din Viena. Spectrul expoziţiilor se întinde de la fotografie istorică, fotografie artistică contemporană până la fotografie documentară ştiinţifică sau fotografia obiectelor de uz comun.

Citește și: Cum arată fiica de 15 ani a lui Jude Law! Seamănă leit cu tatăl său și este noua imagine Chanel.

Începe Dracula Film Festival

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu“, Cinemateca Patria și Cinema One. Dracula Film Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are trei secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc (DFF este singurul festival din România de acest gen care are o competiție de scurtmetraj). Începând cu ediția a IV-a (2016) Dracula Film Festival a mai adaugat o secțiune, numită Dracula Digital, care are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara șansa de a se apropia de lumea filmului, şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România.

Foto: Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton