Construită ca o fortificaţie împotriva năvălirii turcilor, Mănăstirea Chiajna a fost confundată de aceştia cu o cetate şi asaltată.
După invazia turcilor, care au pârjolit totul în cale, Mănăstirea din Giuleşti a fost lăcaş de odihnă şi moarte a multor bolnavi de ciumă, inclusiv al Mitropolitului Ţării Româneşti, Cozma Mănăstirea a fost părăsită după acest eveniment, la începutul secolul 19, deoarece lumea spunea că este blestemată.
Legenda blestemului care ar plana asupra clădiri se trage tot din cauza turcilor, care ar fi bombardat fortificaţia chiar înainte ca aceasta să fie sfinţită.
Foişorul de Foc
Legenda fantomelor din Foişorul de Foc este una plină de pasiune, gelozie şi tragedie. Se spune că soţia unui pompier din Foişor era geloasă şi convinsă că soţul o înşela în timpul programului cu o spălătoreasă.
Nebună de gelozie, femeia ar fi venit să dea foc cuplului adulter chiar în Foişor. Ea ar fi căzut fie de la un geam al clădirii, fie pradă unui incendiu şi fantoma ei încă îşi caută soţul. Puţini ştiu că Foişorul de Foc se mai numea şi Foişorul Sinucigaşei, din cauza legendei acestei biete femei, care s-ar fi sinucis de durere şi gelozie oarbă.
Citeşte şi Fantome: Top 4 castele europene bântuite