Detectivii particulari, pe urma soţilor infideli

.

Tot mai multe românce încep să apeleze la detectivii particulari când au dubii privind fidelitatea soţului. Află cum lucrează detectivii şi cu ce altceva se mai ocupă ei!
Mare parte din activitatea unei agenţii de detectivi particulari constă în investigarea cazurilor de infidelitate, care sunt şi cele mai grele. Iar Laurenţiu Florea, director general al Dante Detectiv, spune ca 90% din clienţii care vin cu astfel de solicitări la agenţia sa de investigaţii sunt femei.

Bănuielile femeilor se confirmă întotdeauna

El ne-a schiţat şi un profil al femeii care apelează la serviciile sale: 30-40 de ani, venituri medii sau mari, căsătorită de 10-15 ani, cu cel puţin un copil. Din păcate, aceste femei nu se înşală şi detectivii reuşesc aproape întotdeauna să dovedească infidelitatea soţului. În schimb, când clientul este bărbat, există şanse ca bănuielile lui să fie nefondate.

Detectivul ne-a explicat care sunt paşii pe care îi urmează clientele agenţiei sale. În urma unei discuţii cu detectivul ţi se prezintă un plan al cazului, un calendar şi un buget aproximativ. Dacă eşti de acord şi dacă îţi permiţi să plăteşti aproximativ 12 euro pe oră pentru fiecare detectiv care lucrează la caz, urmează să semnezi un contract şi să oferi detalii legate de soţul infidel. Dacă el se deplasează pe jos va trebui să aduci şi o fotografie. Dacă nu, numărul maşinii este de ajuns.

Detectivii nu interpretează ce văd

La încheierea investigaţiei, nu vei primi un răspuns de tipul „Da, are o amantă”, pentru că rolul detectivul nu este să interpreteze ceea ce a văzut. În schimb vei primi fotografii şi filmări relevante plus un raport al investigaţiei care conţine detalii exacte, la minut, privind activităţile celui urmărit: când a plecat de acasă, pe unde a luat-o, când a ajuns la birou, cu cine şi unde s-a întâlnit, adresele pe care le-a vizitat etc.

Aşa ar trebui să arate un raport profesionist, după spusele lui Laurenţiu Florea, pentru că există şi detectivi care inventează rapoarte, încercând să păcălească clienţii. Ca să te asiguri că ai de a face cu o agenţie serioasă, cere să mergi la sediul acesteia şi refuză întâlnirile în baruri sau în parcuri. Dar cel mai important este să verifici licenţa de funcţionare.

Cum devii detectiv în România

Agenţiile de detectivi funcţionează în baza acestei licenţe, care este eliberată de IGPR, iar fiecare detectiv în parte este atestat de aceeasi instituţie, în urma unui examen şi a unui interviu, desigur, dacă îndeplineşte anumite condiţii.

Potrivit directorului Dante Detectiv, examenul nu este imposibil de trecut, însă adevăratul test este munca propriu-zisă de detectiv, fiindcă sunt puţini cei care reuşesc să o facă aşa cum se cuvine.

Această breaslă este nouă în România, primele legi în domeniu fiind adoptate în 2003, iar „manuale” nu există la noi. Şi chiar dacă ar exista nu ar folosi prea mult fiindcă meseria de detectiv nu se învaţă din cărţi. Laurenţiu Florea spune că un detectiv bun trebuie să îndeplinească nişte conditii pe care legea nu le menţionează: o înfăţişare care nu atrage atenţia, fără semne distinctive, viteză de reacţie, inventivitate, adaptabilitate, spirit de observaţie şi anticipaţie, inteligenţă şi o cultură generală care îi permite să poarte o discuţie cu oricine.

Află mai multe despre meseria de detectiv în România, în pagina următoare!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton