Destinaţii: Top 4 saline superbe. Află cum te răcoreşti sănătos în iulie

.

Salar de Uyuni (Bolivia)

Deşertul de sare uriaş din celebrul Altiplano bolivian este de-a dreptul spectaculos. Deşertul are şi câteva lacuri cu culori ciudate, datorate depozitelor minerale din zonă. Se estimează că la Uyuni sunt depozitate peste 10 miliarde de tone de sare, din care se extrag în fiecare an circa 25.000 tone.
Citeşte mai multe despre salar de uyuni în Destinaţii inedite: Top 5 deşerturi fascinante
Destinaţii: Top 4 saline superbe. Află cum te răcoreşti sănătos în iulie

Mina de sare de la Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova este cea mai mare salină din ţară, cu o suprafaţă imensă de 78.000 de metri pătraţi. Mina dispune de 14 încăperi, iar cele două lifturi construite coboară până la circa 45 de metri, cât măsoară înălţimea acesteia.

Centrul de tratament amenajat la Slănic Prahova numără 50 de locuri, un „sejur” de două săptămâni aici fiind suficient pentru pacienţii cu probleme pulmonare sau alte afectiuni respiratorii.

Mina este vizitată în medie de 400 – 500 de turişti pe zi şi rareori, numărul vizitatorilor ajunge la 1.000, cu precădere, în perioada aprilie – septembrie, când se acutizează afecţiunile reumatice.

Un centru de tratament transformat în sanatoriu este şi mina de sare Unirea, aflată la o adâncime de 210 metri. Exploatarea minei a început în 1943 şi care a devenit obiectiv turistic în 1970, a fost amenajat, la 210 m adâncime, un sanatoriu unde se tratează boli respiratorii.
Aici poţi admira lucrări de sculptură monumentale cu tematică istorică, precum şi colecţii de sare şi chihlimbar.

Arunca o privire si vezi cele mai frumoase saline din Romania!

Vezi şi: Salina Cacica – program și tarife. Unde se află și ce activități poți face aici
Sursa foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton