Insulele din Grecia sunt o destinaţie la modă printre români, mai ales datorită preţurilor destul de rezonabile. Dacă mergeţi prin Cipru, nu uitaţi să cereţi o porţie de brânză Halloumi (de capră sau de oaie, pe grătar) şi nişte sugiuc (nuci pe sfoară, învelite într-un jeleu din must de struguri). Sunt mai puţin cunoscute decât salata tzaţiki sau gyros, dar asta nu înseamnă că nu sunt absolut delicioase.
Poate că vreţi să plecaţi în concediu mai spre toamnă, dar nu aveţi buget pentru Oktoberfest. Germania oferă mutle obiective culturale şi mâncare destul de asemănătoare cu a noastră.
Pentru că sunt tradiţionali, trebuie să încercaţi cârnaţii nemţeşti, cu piure de cartofi şi varză acră (ei o numesc sauerkraut). O halbă de bere de la mama ei se cere la aşa un festin. Poftă bună! Sursa foto: Shutterstock Sursa foto principală: Shutterstock