Mâncarea este multe lucruri: o sursă de energie, un motiv de a aduna familia laolaltă la cină, o componentă a culturii, un hobby, performanţă şi măiestrie. Uneori, felurile de mâncare tradiţională sunt extrem de ciudate. Ai mânca aşa ceva?Cămilă întreagă umplutăFaptul că cineva poate găti o cămilă întreagă nu este singurul aspect spectaculos al acestei mâncări ciudate.Cămila se curăţă şi se umple cu câteva oi întregi, umplute, la rândul lor, cu mai mulţi pui umpluţi cu peşti.Felul bizar de mâncare este servit la unele nunţi din ţările arabe, în special în Arabia Saudită şi poate hrăni circa 80-100 de persoane.Ai mânca aşa ceva? Prepararea cămilei umplute durează cam 24 de ore, deci nu o poţi comanda la un fast food arab.Citeşte şi Şocant: Mâncăruri scârboase din lume. Ai încerca un burger din muşte?Lutefisk, cod spălat cu leşieDa, aţi auzit (citit) bine, norvegienii au o reţetă tradiţională de peşte, de obicei cod, care presupune spălarea cărnii în leşie (sodă caustică).Codul uscat şi sărat se ţine în apă rece timp de 6 zile, pentru rehidratare, apoi se lasă două zile în leşie, până atinge un PH de 12 (coroziv pentru metal).Pentru că este imposibil de mâncat atât de alcalin, peştele se mai lasă 6 zile în apă rece, pentru a spăla otrava.Ce rămâne din carne se găteşte la abur timp de 25 de minute şi se serveşte cu bacon. Nu folosiţi tacâmuri sau vase din argint sau altceva decât oţel inoxidabil, deoarece există riscul de coroziune. Iami?Citeşte mai departe şi vezi alte feluri tradiţionale de mâncare care sunt foarte ciudate, pe pagina următoare!Tofu putrezit în zeamă de peşte (Taiwan)Chow tofu este o delicatesă taiwaneză preparată din brânză de soia peste care s-a turnat saramură de peşte sau creveţi. Amestecul se lasă la fermentat între 6 şi 12 luni.Pentru că mirosul este atât de puternic, chow tofu se consumă alături de kimchee (un fel de varză murată, preparată din varză asiatică, cu legume şi sos de stridii, peşte, creveţi, lăsată la soare la macerat, în vase de lut), care mai acoperă din aromă.Raţă în sos de sânge - Oase zdrobite cu tot cu sângeDeşi în cultura noastră gastronomică există feluri de mâncare ca sângeretele (cârnat cu sânge), acest mod de preparare a fripturii de raţă pare ciudat chiar şi pentru noi. Se ia o raţă şi se coace la cuptor în sânge. Se taie câteva fileuri, se îndepărtează pielea şi ficatul.Restul din carcasă şi organele mustind de sânge se preseaza în faţa clientului într-un mecanism special de zdrobire. Rezultă un sos de sânge, organe şi măduvă foarte gros, care se toarnă peste friptură. Poftă bună?Citeşte mai multe despre feluri de mâncare scârboase în Scârbos: Top 4 feluri de mâncare scârboase rău. Ai mânca aşa ceva?Sursa foto: Shutterstock