Unul dintre cele mai frumoase 10 complexe eco din lume, Delta Nature Resort, şi-a redeschis recent porţile. E un bun motiv să faci cunoştinţă cu latura „glamour” a Deltei Dunării.
Pentru femei, mai ales pentru cele care nu au ca hobby pescuitul, Delta Dunării e o zonă care arată frumos doar în teorie. În practică, nu prea le vine să-şi petreacă o vacanţă sau măcar un weekend pe-acolo, de teama ţânţarilor, a prafului, a plictiselii, a facilităţilor de cazare îndoielnice şi chiar a monotoniei mâncării. Dar ele nu ştiu că există cel puţin un loc unde minunile naturii pot fi admirate fără toate inconvenientele menţionate anterior.
La câţiva kilometri de Tulcea, pe drumul spre Isaccea, se întinde Gârla Somovei, încadrată de câteva canale şi lacuri – o „prefaţă” a deltei, ce-şi răsfiră apoi braţele până în mare. Pe malul Somovei, bine camuflat în peisaj, descoperi Delta Nature Resort, un complex de cinci stele, care pare rupt parcă din altă lume.
Complexul a fost construit în 2004, iar în 2006 s-a clasat pe locul 7 în topul complexelor eco din lume, conform clasamentului „The Observer – The Escape Guide”. Anul trecut a fost atent renovat, iar în această primăvară Delta Nature Resort şi-a redeschis porţile. „Am transformat Delta Nature Resort în singurul complex de lux de 5 stele din Delta Dunării, care acum îşi invită oaspeţii să trăiască o experienţă deosebită, care satisface şi cele mai înalte standarde de cazare, distracţie, relaxare şi gastronomie”, spune. Dinesh Dhamija, administratorul complexului, omul are grijă personal ca fiecare turist să se simtă cât de bine se poate.
De ce e un loc atât de special
Cazarea: se face într-una dintre cele 30 de vile spaţioase şi cochete, din lemn. Fiecare vilă e, de fapt, un mic apartament ultraconfortabil, cu toate dotările unei camere luxoase de hotel, de pe veranda căruia poţi admira, întinsă într-un balansoar, balta, păsările şi asculta concertul nocturn al brotăcimii.
Masa: în restaurantul Feathers, bucătarul pregăteşte nişte lucruri minunate, realizând un fusion ingenios între gastronomia locală şi cea indiană. Din bunătăţile de acolo recomand ştiuca umplută, dar şi cartofii copţi pe grătar. Iar dacă reuşeşti să-ţi faci loc şi pentru desert, n-o să-ţi pară rău.
Activităţi: complexul are două catamarane elegante, cu banchete din piele albă, cu care poţi face plimbări pe canale şi, bineînţeles, bird watching. Nu-i nevoie să-ţi aduci de-acasă nici măcar un binoclu: gazdele îţi pun la dispoziţie şi binocluri, şi un dicţionar ornitologic, dacă vei încerca să deosebeşti unele de altele zecile, dacă nu sutele de specii de păsări care trăiesc în zonă.
De pescuit poţi pescui şi dacă nu te pricepi, căci bibanii sunt vizibili cu ochiul liber, chiar pe pontonul complexului. Sau, dacă eşti în căutarea unui „monstru” acvatic, poţi să vâsleşti pe canale şi să ademeneşti vreun somn, sau chiar să iei o şalupă până în orice punct al deltei. Toate ambarcaţiunile le găseşti în complex. Nu e nevoie să mergi să negociezi preţurile cu localnicii. Dacă nu eşti amatoare de pescuit, piscina îţi stă la dispoziţie, ca şi micuţa sală de sport, terenul de tenis sau ATV-urile. Dar ar fi păcat să tulburi liniştea cu zgomot de motor. Mai bine te relaxezi cu o şedinţă de masaj, asta dacă nu vrei cumva să iei lecţii de caiac ori să faci turul deltei cu elicopterul.
Preţul unei nopţi de cazare, cu demipensiune, pentru o persoană, este de 80 euro/noapte, în lunile iulie, august şi septembrie. Află mai multe amănunte pe www.deltaresort.com