Cu un gram de imaginaţie şi puţin spirit ecologist, oricine îşi poate împrospăta casa. Fără să cheltuieşti o avere în magazine, şi tu poţi fabrica decoraţiuni surpinzătoare din lucrurile inutile.
Iată câteva idei despre cum poţi transforma lucrurile inutile în decoraţiuni ingenioase .
O vază originală
Caută un pix consumat şi taie vârful de plastic.
Introdu apoi un fir de floare şi adu puţină viaţă în atmosfera mohorâtă de la birou.
Micile vaze îşi vor găsi utilitatea în orice spaţiu unde nu ai loc pentru o vază voluminoasă.
În plus, sunt foarte practice, pentru că florile vor sta drepte şi nu se vor mai lăsa pe lângă glastră.
O tavă practică
Din mobilierul de bucătărie pe care te pregăteşti să îl arunci poţi realiza decoarţiuni surprinzătoare, dacă alegi să le „reciclezi”.
Uşa de la sertar de exemplu poate fi transformată extrem de simplu, doar cu puţină imaginaţie, într-o tavă foare şic.
Finisează mai întâi suprafaţa cu material de umplere pentru lemn, dacă este nevoie (găuri de carii, locuri ciobite) şi vopseşte uşa, fără a-i scoate mânerele, în alb sau colorat.
Las-o să se usuce câteva ore şi ceaiul poate fi servit.
O scobitoare utilă
Dacă ai pregătit cocktailuri sau limonadă, poţi folosi beţigaşele de frigărui pe post de carduri cu numele invitaţilor, ca cele de nuntă. Ia un carton colorat şi taie-l în bucăţi mici, de mărimea unui post-it.
Scrie pe fiecare numele prietenilor şi perforează-le cu scobitoarea de frigărui. Aminteşte-le acestora să le scoată înainte să bea.
Un loc pentru telecomandă
De acum însă, nu vei mai pierde începutul filmului ca să răscoleşti după telecomandă, pentru că îţi propunem un suport unde va fi la loc sigur.
Caută o pereche de blugi pe care nu o mai porţi (îi poţi transforma într-o pereche trash jeans) şi desfă un buzunar de pe spate.
Îţi mai trebuie o bucată de pâslă (material de tip fetru) şi… o pernă pe care vrei să o stilizezi.
Lipeşte buzunarul de pernă, folosind stratul de pâslă la mijloc, cu ajutorul unui fier de călcat. Iată suportul pentru telecomanda ta.
Suport pentru pahar
Spală bluza la maşină (exact cum ai compromis-o) cu apă fierbinte (100 de grade Celsius) şi un program de stoarcere cât mai mare (acelaşi ca pentru blugi), de preferat în două cicluri.
Când o vei scoate, bumbacul se va transforma într-un material rigid, aproape aprepat. Întinde materialul pe masă şi înarmează-te cu un creion, o foarfecă şi un pahar cu gura largă. Decupează apoi şase suporturi de pahare, ca să „croieşti” un set. Nu-i aşa că este o idee originală?
Foto: Shutterstock, goodhousekeeping.com