De ce sa optam pentru spalarea profesionala a covoarelor

.

Cum ai reactiona daca te-ai duce la un coafor si ti s-ar indrepta parul cu un fier de calcat profesional in locul placii de indreptat parul? Sau daca la cosmetica ti s-ar face tratamentul facial folosind produse cosmetice din comert in loc de produse si creme profesionale? Ai acceepta aceste servicii ca fiind unele profesionale? Este usor sa facem diferenta de calitate in domeniul acestor servicii pe care le cunoastem, dar este mai greu sa apreciem profesionalismul in domenii mai noi, pe care nu le stim, cum ar fi spalarea proesionala a covoarelor.

CLEAN CARPET este o spalatorie profesionala de covoare ce a fost infiintata in urma implementarii unui proiect cu fonduri europene. Cu ajutorul banilor europeni a fost posibila achizitionarea celor mai performante echipamente in domeniul spalarii covoarelor. Clean Carpet realizeaza servicii de spalare de inalta calitate folosind doar echipamente si solutii profesionale in domeniu. Pe langa echipamentele si solutile profesionale folosite, pentru a obtine rezultate optime, spalarea profesionala a covoarele presupune realizarea mai multe etape:

  • Desprafuire Clean Carpet desprafuieste in profunzime covoarele cu ajutorul unui echipament profesional, dotat cu sistem de vibrare si absorbtie a prafului, ce functioneaza simultan.

Multe, ”asa zise” spalatorii de covoare care practica preturi mici, nu asigura acest serviciu. Fara o desprafuire in profunzime a covorului, riscam ca, dupa spalarea acestuia, sa obtinem un covor imbacsit. Dupa spalare, praful si mizeria din covor se vor imprima la baza firului covorului, facandu-l astfel si mai greu de curatat.

Desprafuirea manuala (baterea covoarelor) afecteaza fibra covorului si asigura doar o desprafuire de suprafata, fara a putea elimina praful existent in tesatura covorului.

  • Detasarea petelor sau a gumei de mestecat. Fiecare covor este atent examinat pentru a se indentifica petele si natura acestora. Pentru fiecare tip de pata se aplica solutii profesionale de cea mai buna calitate, speciale pentru detasarea acestora. Este bine ca proprietarii covoarelor sa aduca la cunostiinta angajatiilor spalatoriei, natura petelor, pentru a se aplica solutia corespunzatoare pentru detasarea acestora.
  • Indepartarea mirosurilor, bacteriilor, acarienilor si germenilor. Mirosurile neplacute sunt inlaturate cu ajutorul unei solutii speciale care dezinfecteaza si neutralizeaza mirosurile.

Cele mai intalnite mirosuri sunt cele lasate de catre animalele de companie.

Neutralizatorul de miros scoate si mirosurile neplacute cauzate de dezvoltarea de bacterii si microorganisme daunatoare, in urma spalarii si uscarii necorespunzatoare a covoarelor.

  • Albirea ciucurilor. Ciucurii covoarelor sunt pieptanati si tratati cu o solutie delicata cu tesatura covoarelor, dar cu efect de albirea a acestora.
  • Spalare propriu-zisa. Spalarea covoarelor se realizeaza cu ajutorului unui tren de spalat dotat cu 18 perii care lucreaza simultan.

Echipamentul foloseste apa rece, pentru a nu afecta tesatura covoarelor mai delicate, iar detergentii utilizati sunt profesionali, biodegradabili si cu protective de culoare, intensifica culorile si elimina petele pentru o curatare excelenta.

La clatire se utilizeaza balsam si neutralizant, ce elimina si evita acumularea electricitatii statice pe fibrele naturale si sintetice si confera o senzatie placuta de prospetime si finete covoarelor. In urma limpeziri, folosind aceasta solutie, covoarele nu vor mai atrage asa de usor praful si vor ramane curate o perioada mai indelungata.

  • Centrifugare Dupa ce au fost spalate si clatite, covoarele sunt imediat introduse in centrifuga unde este eliminata peste peste 95% din apa

Daca dupa spalare, covoarele nu sunt centrifugate pentru inlaturarea apei in exces, exista posibilitatea migrarii culorilor din covor. De asemenea,  uscarea unui covor nestors, va dura mult mai mult timp. Cu cat timpul de uscare este mai mare va aparea riscul dezvoltarii de bacteriii si microorganisme ce vor emana un miros neplacut ulterior si care pot duce la afectiuni respiratorii.

  • Uscarea covoarelor se face in camera profesionala de uscare ce este dotata cu generatoare electrice de caldura, ventilatoare si dezumidificatoare pentru a se creea conditiile optime pentru uscarea rapida a covoarelor fara a se afecta tesatura.

Temperatura din camera de uscare este reglata, cu ajutorul panoului electric de comanda, sa nu depaseasca 30° C.

NU permiteti uscarea covoarelor la soare! Uscarea covoarelor la soare este la indemna oricui si este ieftin dar riscati sa decolorati tesatura covorului. Exista si riscul ”coacerii” fibrei covorului; covorul se va deteriora si se va rupe mult mai repede. Acest risc apare si in cazul uscari cu ajutorul tunurilor de caldura in incaperi inchise, datorita calduri prea mari pe care o degaja.

  • Finisare. Dupa ce s-au uscat in intregime, covoarele sunt scoase din camera de uscat si sunt duse la masa de finisat covoare. Aici covoarele sunt periate si aspirate din nou, iar la sfarsit sunt parfumate. Astfel sunt eliminate toate scamele si firele de par din covoare rezultand covoare curate si cu un miros placut.
  • Ambalare. Pentru a se pastra curat si uscat pe durata transportului, fiecare covor este ambalat in folie de plastic.

Nu se recomanda pastrarea covoarele in folia de plastic timp indelungat, mai ales daca sunt depozitate in spatii cu umiditate ridicata.

Deoarece covoarele sunt destul de grele si voluminoase si timpul este limitat, se ofera gratuit si servicii de transport atat pentru colectare cat si pentru livrare.

Atentie la firmele care ofera servicii de spalare doar cu asigurarea transportului de catre firma lor si care nu permit aducerea covoarelor personal de catre clienti; sub acest serviciu oferit gratuit ascund clientilor sai adevarata modalitate in care spala covoarele, multe dintre ele fiind spalatorii auto.

Cand apelati la o spalatorie de covoare asigurati-va ca veti primi serviciile pe care le doriti, verificati firma si modalitatea in care spala covoarele, chiar daca acest lucru inseamna sa va deplasati la sediul sau punctul de lucru unde functioneaza. Dureaza mai putin si este mai ieftin decat sa va cumparati covoare noi.

Pentru a te convinge ca serviciile oferite sunt cu adevarat profesionale, Spalatoria de covoare CLEAN CARPET te invitam sa o vizitatezi la punctul de lucru din Soseaua Chitilei, nr. 48, sector 1, Bucuresti si beneficiezi de 30% reducere, precum si de ocazia de a vedea intreg procesul de spalare si curatare a covorului.

https://www.spalacovorul.ro/

Spalarea profesionala a covoarelor are ca rezultat covoare pufoase ,viu colorate, dezinfectate, curate pana la baza firului. Spalarea profesionala periodica asigura un mediu sanatos in casa dumneavoastra si un loc optim de a va petrece timpul in compania celor dragi.

Ultima modificare decembrie 11, 2014 3:50 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale