În toată istoria umanității o întrebare a persistat mereu, oare de ce oamenii nu se pot mulțumi niciodată cu cea au, de ce nu sunt fericiți cu ce au.
O viață frumoasă, o casă mare, o mașină scumpă și o familie iubitoare par a fi suficiente pentru a umple paharul satisfacției umane. În aparență doar, pentru că în realitate întotdeauna ne vom dori mereu mai mult.
De ce vrem mereu mai mult
Asa suntem noi
E în natura noastră să ne dorim mereu lucruri și să visăm. Ne e dat să ne adaptăm mereu mediului și să evoluăm constant. De aceea ne dorim o versiune mai bună a noastră în viitorul apropiat, dar și îndepărtat.
Citește și Învaţă să fii mulţumită de aspectul tău!
Ne place să ne comparăm cu alții
Din punct de vedere financiar, emoțional, social și intelectual ajungem să ne comparăm cu alți oameni, ceea ce duce la o scădere a încrederii în forțele proprii, dar și a fericirii noastre. Ne dorim să avem întotdeauna ce are și celălalt.
Curiozitate
Curiozitatea este o sabie cu două tăișuri. Datorită ei evoluăm ca indivizi tehnologic și intelectual, dar din cauza ei căutăm mereu obiecte sau experiențe noi, care ne pot face nefericiți.
Ambiție
Ambiția umană nu cunoaște limite. Datorită ei am ajuns în spațiu și datorită ei avem vieți extrem de confortabile. Dar, din cauza ei ajungem să ne dorim lucruri scumpe și uităm de lucrurile care ne fac cu adevărat fericiți.
Nevoia de schimbare
Ne place tot ce e nou și neexplorat. De la o călătorie la un gadget nou, aceste schimbări ne fac temporar fericiți, până intervine plictiseala sau rutina și căutăm să schimbăm mereu ceva în viața noastră.
Vrem să le facem pe plac altora
O dorință absolut umană este aceasta de a fi pe plac altora, de a îmbunătăți imaginea noastră în ochii altor oameni. E o misiune dificilă care creează satisfacție temporară.
Citește și 7 zile în care am spus numai adevărul
Sursa foto: 123rf