Cum îi tai ghearele pisicii?

.

Ai acasă o pisică şi a început să-şi „scoată gheruţele”? Nicio problemă! Îţi spunem noi cum poţi rezolva mai uşor şi mai puţin dureros această problemă.
Dacă observi că pisica ta a început să-şi „ascută” gheruţele pe covor, canapea sau pe hainele voastre, atunci înseamnă că a venit timpul să i le tai. Şi pentru că nu este o operaţiune tocmai plăcută şi nici foarte uşoară, atunci e bine să ştii câteva lucruri importante despre cum anume să realizezi singură un astfel de ritual.

„Operaţiunea” tăierea gheruţelor

► Mai întâi, e indicat să foloseşti un cleşte special pentru tăierea gheruţelor, cleşte pe care-l găseşti la magazinele de specialitate sau la farmaciile veterinare. Pe lângă acest cleşte, medicii veterinari mai recomandă şi o soluţie pe bază de nitrat de argint pe care să o ai la îndemână în cazul în care intervine sângerarea.
► În cazul în care cleştele era depozitat într-o încăpere în care temperatura era mai scăzută decât cea cu care este obişnuită pisica, atunci ar fi bine să-l laşi puţin „să se încălzească” şi abia după aceea să-l foloseşti.
► Înainte de a începe, ia pisica în braţe, mângâi-o pe burtică, joacă-te puţin cu ea, astfel încât, atunci când începi să tai, aceasta să fie cât de cât relaxată. Ia o lăbuţă şi apasă uşor între degetele mâinii tale până ce ies ghearele. Dacă observi că nu se simte foarte confortabil, acordă-i un moment de răgaz.
► Dacă pisica nu este obişnuită cu acest ritual, atunci ar fi recomandat să tai câte o gheruţă, la un interval de 15-20 de minute. În acest fel, felina va avea timp să se obişnuiască cu operaţiunea şi nici nu o vei traumatiza.
Animale: Ce-şi doresc pisicile

BINE DE ŞTIUT

Specialiştii recomandă ca unghia să fie tăiată în unghi de 45 de grade şi urmând linia pe care o are aceasta în forma ei iniţială. În cazul în care nu sunt respectate aceste aspecte, există posibilitatea ca gheruţa să crească incorect şi să apară complicaţii. Ai mare grijă să tai doar partea transparentă a gheruţei şi anume vârful, fără să atingi partea rozalie. Şi dacă tot efectuezi această operaţiune,
atunci poţi fi mai atentă la starea lor de sănătate. Acestea trebuie să fie tari, cu aspect sănătos şi fără deformaţii.
„Doctor Miau”. De ce e sănătos să ai o pisică

ATENŢIE!

Unii specialişti recomandă să-i tai gheruţele puţin şi des, adică cel puţin o dată pe săptămână, acesta fiind şi un mod ingenios de a te apropia mai mult de felină şi de a o scuti de drumul până la veterinar şi înapoi.

    
Vedete din Romania Vedete internationale