Vasele din sticlă termorezistentă şi yena se murdăresc destul de tare când sunt folosite la cuptor, cu sosuri şi alte grăsimi care se ard. Vezi cum se curăţă vasele din sticlă rapid şi uşor.
Vasele din sticlă tratată ca să reziste la temperaturi înalte se pătează de la arderea grăsimilor în cuptor.
Astfel, vasul tău preferat de yena arată mereu murdar, plin de pete negre sau maronii de la ulei ars, grăsime sarită pe margini sau legume şi crustă de carne lipite pe fundul vasului.
Ca să cureţi vasele din sticlă termorezistentă de petele de grăsime arsă ai nevoie de obicei de multe produse speciale scumpe, frecat insistent un timp îndelungat şi ore întregi la înmuiat cu detergenţi puternici.
După toate aceste chinuri, majoritatea vaselor din sticlă rămân cu pete inestetice şi toată munca a fost degeaba.
Un remediu natural minune, care te scapă de petele de grăsime de pe vasele din sticlă este oţetul alimentar.
Lasă la înmuiat circa 20 de minute, apoi freacă cu un burete uşor abraziv şi apoi spală cu detergent de vase şi clăteşte bine cu apă fierbinte. Oţetul va curăţa orice urmă de arsură şi vasele din sticlă termorezistentă şi yena vor arăta ca noi.
Sursa foto carne de porc în vas de yena: Shutterstock