Teflonul este un material foarte util în bucătărie, deoarece alimentele pot fi preparate la temperaturi înalte, fără să se lipească şi fără să se ardă. Vezi cum se curăţă corect tigăile din teflon, ca să nu strici stratul antiaderent.
Lasă tigaia să se răcească complet, chiar dacă au rămas bucăţi de alimente lipite pe pereţi şi fundul tigăii.
Curăţă cu o spatulă de lemn, cu grijă, resturile alimentare. Clăteşte puţin cu apă dacă unele bucăţi mici s-au lipit mai tare de teflon.
Curăţă tigaia din teflon cu un burete moale şi detergent de vase, apoi clăteşte bine cu apă caldă.
Şterge teflonul cu o cârpă uscată, ca să nu se păteze de calcar.
Dacă unele urme de alimente rămân lipite, după o astfel de curăţare, nu folosi un burete aspru sau partea verde a bureţilor obişnuiţi de vase, deoarece va zgâria stratul antiaderent special.
Lasă la înmuiat vasul curăţat într-o soluţie de oţet, bicarbonat de sodiu şi apă.