Cum să-ți recâștigi încrederea în tine? Află de la invitatele Atelierelor de Idei Unica!

.
Te-ai gândit vreodată cine ești tu, dincolo de profesia ta, de funcția ta, de rolul tău de mamă, de soție, de bunurile pe care le ai? Cine ești tu fără toate aceste lucruri? Cum te definești într-un cuvânt care să spună cât mai mult despre tine? Care sunt temerile tale pe care le-ai învins până acum? Cum te simți atunci când trebuie să vorbești în public? Care este mesajul pe care dorești să-l transmiți oamenilor?

Acestea sunt întrebările la care au răspuns invitatele celei de-a XV-a ediții a Atelierelor de Idei Unica. Fiecare dintre speakeri a venit cu experiența sa în domenii diferite pentru a le transmite cititoarelor revistei Unica aflate la Hotel Capital Plaza din București câteva idei pe care să le aplice în viața de zi cu zi. Tema serii – „Încrederea în sine și aprecierea, rețeta succesului” – a fost dezbătută de Amalia Sterescu (public speaking coach), Anca Serea, Andreea Raicu și Miruna Stănculescu (psihoterapeut).

Amalia Sterescu, Anca Serea, Raluca Hagiu, Andreea Raicu, Miruna Stanculescu - Atelierele de Idei Unica

Amalia Sterescu (public speaking coach), Anca Serea, Raluca Hagiu (redactor-șef Unica), Andreea Raicu, Miruna Stănculescu (psihoterapeut)

Personal branding

Amalia Sterescu: „Există o diferență între vedetism și personal branding. Diferența este că în personal branding nu faci apel la atuurile fizice, ci la valori adevărate.  Este acel proces prin care ne punem în evidență cariera și propria persoană prin ceea ce e autentic în noi, prin ceea ce suntem noi diferiți. Practic, comunicăm ceea ce ne face speciali, ceea ce ne diferențiază pe noi față de competiție, ceea ce ne pasionează. Nu spunem o înșiruire de acțiuni de marketing, de genul am o pagină de facebook publică, am un blog, deci am o imagine. E vorba de o strategie care să arate în profunzime cine sunt eu.”

Vorbitul în public

Andreea Raicu: „Nu aveam deloc încredere în mine. Mi se părea că sunt rățușca cea urâtă, nu eram mulțumită de corpul meu, deși aveam contracte de modelling și, cumva, aceste lucruri confiramu că aș fi bine cu felul în care arătam. Realitatea nu are nicio legătură, adesea, cu ce simțim noi înăuntru. Iar încredera în mine era la un nivel foarte scăzut. Una dintre spaimele mele era să vorbesc în public. Pare bizar, deoarece aveam emisiuni la televizor. Am fost la câteva cursuri de public speaking, am învățat niște tehnici extraordinare, dar asta nu a însemnat că am scăpat de teama de a vorbi în fața oamenilor. Frica a dispărut când am fost în India, iar acolo, am început să înțeleg cine sunt eu. O întrebare extrem de grea. Am început să mă respect, să am încredere în mine, să știu cine sunt, să fiu conștientă de calitățile mele și să nu-mi mai fie frică să stau în fața oamenilor.”

Energia vine și de la aprecierea celor din jur

Anca Serea: „Atunci când mă întorc acasă, aud pașii copiilor, cum vin fuga-fuguța pe scări și strigă: «Mami, Mami, ai venit acasă.» Acesta este cel mai important gest al lor de apreciere și de iubire pentru mine. Primesc multe mesaje, desene, de curând și-au făcut listele destul de mari pentru Moș Crăciun. Plus cadouri surprinzătoare.”

Citește și – Anca Serea: „Primesc lecții zilnic de la copiii mei. De bunătate, de energie, de veselie, de generozitate”

Încrederea în sine

Miruna Stănculescu: „Lumea lui «trebuie» ne dă foarte mult de furcă, pentru că, de cele mai multe ori nu e rezonabilă. E bine să ții cont de câteva lucruri care să-ți arate la ce nivel este stima de sine în cazul tău. Un nivel ridicat înseamnă încredere în abilitățile proprii, acceptare de sine, nepăsare față de ce gândesc ceilalți și optimism. Un nivel scăzut presupune lipsă de încredere, căutare de modele, preocupare pentru părerea celorlalți, pesimism.”

Participând la Atelierele de idei Unica, cititoarele revistei și-au luat câteva ore pentru a și le dărui lor însele în prag de Sărbători. Nu uita, din când în când, să te oprești din alergat și să petreci timp cu tine. Să stai tu cu tine și să te întrebi cum te simți. Să-ți scrii vreme de cinci minute gândurile pe o hârtie sau în notițele din telefon. Cititoarele au făcut acest lucru la îndemnul Andreei Raicu și au plecat optimiste și încrezătoare spre casă.

Intră în galeria foto pentru a vedea fotografii de la această ediție a Atelierelor de Idei Unica.

Evenimentul a avut loc la Hotel Capital Plaza din București. Mulțumim sponsorului Caroli Foods Group pentru sprijinul acordat la realizarea acestei ediții.

Urmărește materialul video pentru a vedea cum a fost la această ediție a Atelierelor de Idei Unica!

CONȚINUT VIDEO UNICA

Foto: The Bucharest’s

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton