Guacamole este o pastă delicioasă și sănătoasă pe bază de avocado, care poate fi consumată simplă, dar și ca dressing.
Secretul unui guacamole perfect stă în fructul de avocado ales. Acesta trebuie să fie închis la culoare, maro sau negru – adică copt bine. Dacă nu găsești un astfel de avocado, alege unul verde și lasă-l la temperatura camerei timp de două sau trei zile.
Dacă vrei să îți dai seama de gradul de coacere după atingere, iată la ce trebuie să fii atent. Fructul ideal este ferm, dar nu tare. Dacă este prea moale, atunci este posibil să fie stricat.
Când gătim cu avocado, înainte de orice se spală bine fructul sub un jet de apă. Mai apoi, taie-l în două, pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scoate sâmburele și se scoate miezul fructului.
Cum se prepară guacamole
Vei avea nevoie de:
- miezul de la 2 avocado copți
- o ceapă roșie mică
- 1 ardei iute
- o roșie coaptă mică
- două linguri de suc de lime
- sare și piper după gust
Miezul de la avocado se zdrobește cu o furculiță. Se taie roșia, ceapa și ardeiul cubulețe mici. Se încorporează în pasta de avocado, împreună cu zeama de lime, sarea și piperul, și se amestecă bine, până se omogenizează ingredientele.
Pentru a te asigura că vei face cel mai bun sos, ține cont că acesta trebuie amestecat de mână, nu cu mixerul, altfel textura lui va fi prea fină. De asemenea, folosește doar pulpa de la roșii, nu și miezul – acesta din urmă este apos și conține semințe, stricând compoziția.
Idei pentru servire
Păstrează sosul într-un bol acoperit la frigider, până la momentul servirii. Savurează această cremă minunată după pofta inimii! Iată câteva idei:
- friptură cu sos guacamole
- salată cu dressing guacamole
- sandwich-uri cu guacamole și somon
- tartine cu guacamole, roșii și mozzarella
- garnitură pentru legumele coapte
- ouă fierte cu garnitură de guacamole
- pâine prăjită cu guacamole
Foto: 123rf.com
Ultima modificare aprilie 22, 2021 7:55 pm