Olivia Steer este cunoscută nu doar ca prezentatoare, soţie a lui Andi Moisescu şi o mamă devotată pentru cei doi băieţi ai ei, ci şi ca o persoană care a devenit conştientă de faptul că alimentaţia este cel mai important aspect atunci când vrem să ne păstrăm sănătoşi în putere.
Adeptă de câţiva ani a regimului vegan, Olivia Steer se află în permanent contact cu admiratorii ei, cărora le împărtăşeşte din minunăţiile cu care îşi răsfaţă familia. Una dintre ultimele reţete recomandate pe contul ei de socializare este cea de socată, potrivită perfect vremii de afară.
„ESENTA:
1 borcan mare de 5 litri
10 flori de soc
300 grame de miere de salcîm
1 lămîie netratată
1 steluță de anason
4,5 litri de apa filtrată sau plată, dar slab mineralizată
Într-un borcan mare, îndestulat cu miere dizolvată în apa pură, se așează cu smerenie florile de soc, ca niște giuvaeruri bătute cu nestemate, în lada cu comori. Se fereacă gura borcanului cu felii de lămîie și se sigilează cu steluța de anason…
Se lasă de seară pînă dimineață, acoperind borcanul cu o pînză fină sau un tifon curat, iară în zori, pîș-pîș, se cearcă cu linguroiul de lemn și se bagă în seamă licoarea magică, învîrtind în ea, cu grijă, să nu se verse… Cel mai mult îi surîde licorii să o scoți sub cerul liber, să prindă puteri înmiite sub razele de soare…chiar de-i ușor înnorat…
Se lasă două zile pline, pînă capătă un gust dulce-acrișor și se tulbură ca o fată mare, la primul fior. Apoi se strecoară licoarea meșteșugită și, trasă-n sticle, se ferește de căldură”, a scris Olivia pe blogul personal. (Sursa foto: oliviasteer.ro)