Într-o zi sunt 86.400 secunde și peste 30 de milioane de secunde într-un an. E nevoie doar de 7 secunde pentru a-ți forma o primă impresie.
Pot fi 7 secunde care îți pot schimba viața, 7 secunde pentru a-ți impresiona viitorul partener de viață sau 7 secunde pentru a impresiona un posibil angajator.
Cum să fii sigur că vei face o primă impresie bună
- Trebuie să fii prezentabil!
Cu toții interpretăm și analizăm înfățișarea cuiva înainte de a-l cunoaște mai bine.
Trebuie să știi care este dress code-ul sau care sunt aspectele culturale de care trebuie să ții cont dacă mergi într-un loc nou.
Îngrijirea este și ea necesară. Un bărbat ras, o femeie cu o manichiură îngrijită, un păr pieptănat și niște haine călcate pot face diferența dintre o primă impresie bună și o primă impresie proastă.
- Nu râde fals!
Un râs fals se cunoaște de la un kilometru. Nu râde fals în nicio situație!
Ce e un râs natural? Mușchii de la colțul gurii, obrajii și sprâncenele se ridică. E simplu!
- Privește oamenii în ochi!
Trebuie să privești pe cineva în ochi până îți dai seama de culoarea irisului. Este timpul suficient pentru a crea o legătură și pentru a convinge pe cineva că ești o persoană cu care merită să stea de vorbă. Un om care te privește în ochi este atrăgător, competitiv, de încredere, sincer și încrezător.
- Atenție și la ce vorbești și cum vorbești!
Modul în care transmiți mesajul tău este foarte important.
Nu trebui să grăbești cuvintele. Răspunsurile trebuie să vină mai lent, o persoană care răspunde repezit înseamnă că este nesigură și anxioasă. O pauză de 1-2 secunde este suficientă înainte de a răspunde la o întrebare.
Nu vorbi prea repede. Imaginează-ți că este greu pentru celălalt să te urmărească dacă alegi să vorbești prea repede. Viteza prea mare a cuvintelor este letală pentru o discuție de orice natură.
Ai grijă la ton! O alternare de tonuri este mai de dorit decât un ton plictisitor și monoton. Ridică tonul când vrei să sublinezi aspecte mai importante.
- Complimentează!
Nu se fac complimente legate de aspectul fizic al interlocutorului pentru că persoanele care fac acest lucru sunt considerate superficiale! Complimentează stil, haine!
Sursa foto 123rf
Citește și 4 greșeli vestimentare care distrug prima impresie