În România, nu toată lumea îşi permite o maşină de splălat vase, care curăţă şi dezinfectează vasele murdare. Dacă te numeri printre gospodinele care mai uita vase murdare în chiuvetă şi îţi faci griji că bacteriile de pe ele nu se spală complet cu apă caldă şi detergent, vezi ce poţi să faci ca să le dezinfectezi cu soluţii naturale.
Ce soluţii naturale dezinfectează bucătăria
Dacă vrei să scapi de riscul de a te îmbolnăvi de la carnea crudă tranşată pe tocător, ţinută la dezgheţat într-un canstron şi feliată pe o farfurie, trebuie să dezinfectezi acele vase.
Vesela de bucătărie şi suprafeţele care intră în contact cu alimentele crude (legume nespălate, carne crudă, sânge, fructe şi frunze, etc) trebuie dezinfectate periodic, dacă nu vrei să te trezeşti cu salmonella, MRSA, sau alte bacterii periculoase în sânge.
Pe de altă parte, orice gospodină ştie că este riscant să foloseşti produse de curăţat pline de chimicale pe farfurii, tocător şi blatul de bucătărie, mai ales dacă ai copii mici şi sensibili.
Poţi face o soluţie de dezinfectat naturală, din ulei de arbore de ceai, care are proprietăţi antifungice şi ucide satfilococii, e-coli, shingella şi salmonella fără să ai nevoie de alcool sau clor.
Pune câteva picături de ulei de arbore de ceai într-o sticlă cu pulverizator şi amestecă cu 2 linguri de oţet alimentar, apoi umple sticla cu apă.
Dacă vrei să cureţi şi să dezinfectezi în acelaşi timp, amestecă soluţia cu puţin detergent de vase cu bicarbonat de sodiu şi pulverizează peste suprafeţele pe care vrei să le cureţi şi dezinfectezi.