Mâncarea se păstrează foarte bine la congelator, însă dacă vrei să fie și sănătoasă, trebuie să respecți câteva reguli. Vezi care sunt.
Congelatorul trebuie să fie plin
Dacă ai crezut, până acum, că un congelator plin nu funcționează bine și folosește prea mult curent, te-ai înșelat, potrivit cuisineandhealth.com. Un congelator gol sau plin doar pe jumătate consumă mai multă electricitate decât ai crede. Alimentele congelate păstrează temperatura scăzută mult mai ușor și te ajută să faci economie.
Împachetează cantități mici de alimente
Pune alimentele la congelat în cantități cât mai mici. Astfel, vei putea alege mai ușor ce vrei să gătești și se vor dezgheța mai repede. Pachetele mai mari de carne sau legume congelate se dezgheață mai greu!
Îngheață doar alimente de calitate
Alimentele care au depășit termenul de valabilitate sau care au stat prea mult la temperatura camerei nu ar trebui înghețate. Chiar dacă temperaturile scăzute mențin mâncarea proaspătă, nu vor elimina bacteriile care s-au instalat, deja, în produsele tale.
Împachetează bine alimentele
Alimentele care intră în contact direct cu gheața se pot strica sau își schimbă proprietățile. Pentru a preveni această situație, împachetează-le bine în pungi de plastic. Poți, de asemenea, să pui carnea la marinat în ulei și condimente înainte să o îngheți. O vei păstra, astfel, proaspătă și fragedă!
Nu uita să dezgheți congelatorul
Congelatorul ar trebui dezghețat și curățat în mod regulat. Straturile de gheață care se formează pe pereții săi îi reduc capacitatea de funcționare și îl fac să consume mai mult curent.
Ce nu ar trebui să pui niciodată în congelator
Produsele lactate nu ar trebui înghețate niciodată, deoarece îți schimbă textura și consistența ăn momentul în care se dezgheață. Parmezanul este singura brânză care rămâne la fel și după ce o ții în congelator, dar este mult mai sigur să cumperi doar cât ai nevoie. Ouăle sunt alte alimente care nu au ce să caute la temperaturi sub 0, pentru că pot crăpa și pot elibera bacterii care se răspândesc pe restul alimentelor.
Ierburile proaspete nu ar trebui, de asemenea, congelate, pentru că își pierd aroma. Nici avocado nu se comportă foarte bine la congelator. Își schimbă textura, iar gustul cremos nu devine decât o amintire!
Sursa foto: 123rf.