Te-ai întrebat vreodată ce au în comun geniile? Mai multe studii au scos la iveală câteva trăsături comune ale persoanelor cu o inteligență superioară. Vezi dacă te numeri printre cei foarte deștepți.
Analizează lucrurile foarte mult
Sigur știi și tu pe cineva care își face griji pentru orice sau se gândește o veșnicie înainte să ia o decizie. Data viitoare când te scoate din sărite atitudinea lui, adu-ți aminte că s-ar putea să ai în față un geniu. Un studiu recent a arătat că oamenii care au aceste trăsături sunt extrem de dezvoltați intelectual și foarte creativi, potrivit higherperspective.com. Cercetătorii de la Colegiul King din Londra au găsit o legătură și între anxietate și o imaginație bogată.
„Mi-am dat seama că, dacă ai o predispoziție către gânduri negative, din cauza unei activități intense în cortexul prefontal medial, ce controlează percepția conștientă a amenințării, și dacă ai tendința de a te panica mai repede decât oamenii obișnuiți, din cauza unei reacții puternice în nucleul bazolateral al amigdalei, asta înseamnă că te confrunți cu emoții negative puternice chiar și atunci când nu există o amenințare concretă. Acest lucru se întâmplă din cauza unor anumite motive neurologice, prezența nevrozei semnalând o imaginație bogată, care acționează ca un generator de amenințări. (…) Legătura dintre creativitate și nevroză a fost cel mai bine explicată de John Lennon, care a spus ‚Geniul inseamna durere’”, a explicat dr. Adam Perkins, cel care a condus studiul.
Nu este sociabil
Oamenii foarte inteligenți nu se descurcă foarte bine în situațiile care presupun socializare. Se simt neînțeleși de ceilalți, așa că au tendința de a se retrage în singurătate. Interesele și prioritățile lor sunt diferite de cei cu o inteligență medie, așa că sunt mai distanți. În plus, vorbesc foarte rar, pentru că se gândesc prea mult la efectele cuvintelor pe care le folosesc și preferă să tacă.
Este ateu
Cercetătorii au constatat că oamenii cu o inteligență superioară sunt atei, potrivit sparkonit.com. Credința în Dumnezeu există de când lumea, iar oamenii care se abat de la acest comportament preferă să gândească singuri și nu se lăsa influențați de ceilalți. Studiile au mai arătat că țările cele mai sărace, ai căror locuitori au o educație slabă și un IQ redus, sunt mai religioase. Specialiștii au analizat 137 de state și au constatat că doar în 23 de state ateii reprezentau peste 20% din populație. În plus, acestea sunt țările cu cei mai mulți oameni cu un IQ peste medie.
Părinții interacționează mai mult emoțional și psihologic cu primul lor copil, astfel că acesta se dezvoltă mai bine intelectual. Studiile au arătat că cel mai mare dintre frați are un IQ cu 3 puncte mai mare decât al celorlalți copii.