De multe ori se întâmplă ca legumele păstrate mai mult timp în frigider să se înmoaie și crezi că nu le mai poți folosi. Însă, aceste legume pot fi salvate.
Cum poți salva legumele moi
Rădăcinoasele
Ţelina, morcovii, pătrunjelul, păstrârnacul sau ridichiile încep să se deshidrateze dacă sunt ţinute în frigider o perioadă mai lungă de timp. Din momentul în care sunt culese, apa începe să se evapore, făcându-le din ce în ce mai moi. Nu poți să contracarezi acest proces decât folosind tot apă. Este suficient să le tai vârfurile şi să le pui într-un bol cu apă rece timp de 30 de minute. Trebuie să faci acest lucru înainte să înceapă să mucegăiască.
Dacă ajung să aibă mucegai şi să devină vâscoase, atunci nu îți mai rămâne decât să le arunci. Însă, dacă nu au ajuns în acest stadiu, este suficient să le pui într-un vas cu apă rece şi să le lași acolo până când se revigorează.
De asemenea, poți folosi legumele așa cum sunt. Sunt perfecte pentru supe sau tocăniţe, mai ales dacă adaugi şi câteva ierburi aromatice. Legumele mai moi precum broccoli sau conopidă pot fi transformate în supă cremă sau piure. Oricare dintre legume pot fi puse într-un blender şi transformate în smoothie. O altă variantă pentru morcovi sau păstârnac este să îi stropești cu puţin ulei, sare şi piper şi să-i lași la cuptor câteva minute.