Cu toții ne dorim să atingem fericirea, dar ce ar trebui să facem concret pentru asta? Un profesor de la Harvard ne spune cum ne ajută o pauză de 5 minute să fim mai fericiți.
Ashley Whillans, un profesor la Harvard Business School, este de părere că ne sabotăm singuri pentru că nu știm să ne gestionăm eficient timpul. Mai exact, nu avem timp să fim fericiți, conform Adevărul.ro.
„Supraestimăm cantitatea de timp necesară pentru a ne bucura de o experienţă”, spune acesta.
Profesorul susține că socializarea în viața reală, nu cea de pe rețelele de socializare, ne aduce fericirea. Acesta ne sfătuiește să petrecem mai mult timp cu familia și prietenii, iar la serviciu să ne facem timp pentru a discuta cu colegii:
„Cinci minute petrecute cu un coleg sau 20 de minute pe o bicicletă eliptică au adesea beneficii mult mai puternice decât ne-am aşteapta”.
Buna dispoziție vine din lucrurile plăcute pe care le facem pentru noi. Dacă ne dedicăm tot timpul activităților online și uităm să socializăm cu oamenii din jurul nostru, ne pierdem bucuria.
Specialiștii mai spun și că suportul social ne crește imunitatea și ne ferește de boli. Conform unui studiu, oamenii cu relații sociale de succes diferă de cei izolați prin activitatea a 209 gene.
Cum ne mai putem crește gradul de fericire
Atunci când ne aflăm în situații neplăcute, ar fi bine să ne amintim să zâmbim. Chiar dacă facem asta forțat, starea noastră de spirit se va îmbunătăți. Râsul reduce nivelul hormonilor de stres și elimină energiile neagative. Mai mult de atât, ne ajută să arătăm și bine. Statisticile spun că a râde de 100 de ori echivalează cu 10 minute pe stepper sau 15 minute pe o bicicletă!
Muzica ne este și ea de ajutor atunci când suntem într-o dispoziție proastă. Sunetele acționează direct asupra creierului nostru și ne ajută să ne relaxăm și să ne recăpătăm calmul. De asemenea, ne crește capacitatea de concetrare sau de efort. O melodie liniștitoare poate diminua anxietatea și ne ajută și în cazul insomniilor.
Amintirile ne ajută și ele să trecem cu bine peste probleme. Atunci când ne simțim debusolați, este de ajuns să ne amintim momentele frumoase din viața noastră pentru a ne crește gradul de fericire.
Sursă foto: shutterstock.com