Cele mai multe persoane se întreabă cum arată alte planete sau cum vom putea ajunge acolo, dar sunt prea puține persoane care se întreabă cum miroase pe alte planete. Din fericire, există cercetători care s-au gândit la asta.
Cum au aflat cum miroase pe alte planete
Oamenii de știință au luat în considerarea compoziția și atmosfera planetelor.
De exemplu, Venus și Marte au o atmosferă în care predomină sulful, deci pe aceste planete miroase a ouă stricate.
Jupiter, este o planetă mai specială, atmosfera ei este formată din mai multe straturi, cu mirosuri diferite. Straturile exterioare sunt bogate în amoniac, deci probabil aerul miroase a spray de geamuri. Straturile interioare ale atmosferei conțin acid cianhidric, deci vor mirosi a migdale amare.
Uranus, pe de altă parte are o atmosferă bogată în heliu și hidrogen, deci nu miroase a nimic special. La fel și Neptun.
Mercur nu are atmosferă, dar are un sol bogat în sodiu, deci nu miroase într-un mod specific.
Despre Saturn nu sunt prea multe informații legate de solul și atmosferă, dar unul dintre sateliții săi, Titan este mai special, pentru că miroase a platformă petrolieră.
Luna, deși nu este o planetă ci un satelit natural și nu are atmosferă are un miros specific. Astronauții care au ajuns pe Lună au declarat că pe Lună miroase a praf de pușcă, din cauza dioxidului de silicon de pe sol bogat în fier, calciu și magneziu.
Sursa foto 123rf
Citește și Incredibil: Pământul cântă la răsărit şi se poate auzi din spaţiu
Citește și Cum îmbătrânesc oamenii în spaţiu