Cum îți petreci timpul liber în zilele ploioase de vară. Activități amuzante și relaxante

.

Ploaia nu trebuie să strice nicio zi de vară! Descoperă tot felul de activități relaxante, amuzante sau inedite pe care le poți face în zilele ploioase de vară. Chiar dacă se anunță că plouă cu găleata, ai o mulțime de motive să te distrezi și acasă!

Zilele ploioase de vară au farmecul lor! De multe ori le așteptăm să ne mai răcorim și să petrecem mai mult timp cu prietenii sau cu familia, să descoperim tot felul de jocuri, filme noi sau activități educative.

Fie că ești alături de cei dragi sau mergi în vizită la prieteni, fie că ești singură, ploaia nu este un motiv să lași distracțiile deoparte. Ba din contră, s-ar putea să îți prindă bine și să îți ofere mai mult timp pentru activitățile tale preferate. Câteva zile ploioase de vară sunt binevenite din când în când pentru odihnă sau pentru relaxare activă!

Cum îți petreci timpul liber în zilele ploioase dacă ești singură

Cum îți petreci timpul liber în zilele ploioase de vară. Activități amuzante și relaxante

Profită de momentele tale de singurătate, pentru că te vei odihni, te vei concentra asupra lucrurilor preferate și vei reuși să faci mai multe decât ți-ai imaginat!

Citește!

Caută pe internet cele mai noi cărți semnate de autorii preferați sau cele mai noi apariții din domeniul tău preferat. Descarcă cărți pe care nu le-ai mai citit din bibliotecile on-line. Întoarce-te la cartea pe care nu ai apucat să o citești până acum și acordă-ți câteva ore plăcute de lectură. Pentru cineva pasionat de cărți, zilele ploioase de vară sunt ca un ”club de lectură” de unul singur. Te cufunzi în universul cărților și uiți că afară plouă torențial.

Meșterește!

Verifică ce a rămas neterminat prin casă și încearcă să te ocupi de mici reparații sau de finisarea unor obiecte decorative. Dacă ești creativă, nu te vei plictisi niciodată în casă, oricât de urâtă ar fi vremea. Te poți ocupa de un tablou cu fotografii din vacanță sau de pictura ghivecelor cu flori din balcon.

Ascultă muzică și dansează!

Profită dacă ai timp pentru tine și ești singură și ascultă o muzică antrenantă pe care poți dansa. Chiar dacă plouă toată ziua, dansul te ajută să fii mai entuziasmată, optimistă, veselă și creativă. În timp ce dansezi, sigur îți vin și alte idei bune să îți petreci timpul în zilele ploioase de vară.

Fă sport!

Caută pe internet diverse clipuri antrenante să faci mișcare în casă. Urmărește instructorul din imagini, bucură-te de muzica dinamică și repetă mișcările cu el. Așa nu vei mai avea sentimentul că ești singură și te vei distra la fel de bine și singură. În plus, îți vei menține un tonus bun și o siluetă de invidiat.  

Mergi la un centru spa

Ai timp liber, ești singură și afară plouă? Nimic mai simplu decât să mergi la un centru spa. Profită de ofertele de la centru, solicită o ședință de masaj, fă aromoterapie, relaxează-te la saună, savurează un cocktail sănătos cu fructe și legume.

Învață să gătești ceva nou

Vrei să faci un tort de fructe, o prăjitură mai complicată sau cine știe ce preparat special la cuptor? Profită de ploaia de afară și învață să gătești ceva ce îți dorești de multă vreme, dar care cere timp și migală. Pune și muzică să asculți în timp ce cureți legumele sau bați frișca pentru tort!

Urmărește serialul preferat

Dacă ești cinefilă, atunci zilele ploioase de vară sunt perfecte să urmărești filme cu actori îndrăgiți sau serialele preferate pentru care nu ai timp când ești aglomerată la muncă. Dacă plouă torențial sâmbătă sau duminică, nicio pagubă! Ai timp berechet să urmărești din urmă toate episoadele pe care le-ai pierdut în timpul săptămânii.

Învață o limbă străină

Dacă stai singură în casă pentru că plouă și prietenii tăi nu au chef să iasă, încearcă să înveți o limbă străină sau să aprofundezi limba pe care o știi deja la nivel mediu. Găsești o mulțime de cursuri on-line gratuite sau cărți care să te ajute să acumulezi mai multe cunoștințe, iar ploaia de afară te ajută să te concentrezi asupra informațiilor noi.  

Îngrijește florile din balcon!

Dacă ești o iubitoare de plante, dar nu ai mai avut timp pentru ele în ultima vreme, profită de timpul liber dacă plouă afară și îngrijește florile din ghivece. Curăță frunzele uscate, sapă pământul, adaugă pământ proaspăt sau fertilizatori, curăță frunzele de praf și stai de vorbă cu fiecare. Plantele tale vor fi mai fericite și tu la fel!

Ocupă-te de un hobby!

Tricotezi, brodezi, coși goblen, desenezi, pictezi sau ești pasionată de păsări ori de fluturi, când plouă afară te poți ocupa mai mult de un hobby. Orice activitate ai alege, te destinde, te face să te concentrezi asupra unor lucruri frumoase și să te relaxezi activ.

Fă ordine în dulapuri și sertare

Este atât de relaxant să faci ordine în șifonier! Când plouă de rupe în zilele de vară și nu ai niciun chef să ieși, ocupă-te de garderoba ta. Alege hainele de care nu mai ai nevoie și caută o formulă să le donezi acolo unde este cu adevărat nevoie de ele. Sortează hainele pe care le păstrezi, probează rochiile mai vechi, creează ținute noi de vară, asortând diverse piese vestimentare pe care, poate, le porți mai rar.

Mergi la un muzeu de artă

Vrei să ieși în oraș, dar se anunță ploaie? Cu atât mai bine! Vei avea ocazia să te îmbraci elegant și să vizitezi un muzeu de artă pe care l-ai ratat. Este o experiență frumoasă de care te poți bucura în tihnă singură.

Activități pentru zilele ploioase de vară cu familia și copiii

Cum îți petreci timpul liber în zilele ploioase de vară. Activități amuzante și relaxante

Poți găsi o mulțime de activități distractive alături de copii. Dacă nu puteți merge la teatrul de păpuși sau la un film la cinema când plouă afară, găsiți un muzeu interesant sau jocuri noi acasă. Aveți o mulțime de activități amuzante pentru copii în vacanța de vară pe care le puteți face când plouă și stați în casă.

Citiți povești

Copiii se plictisesc foarte repede vara, dacă îi ții în casă. Când plouă s-ar putea să fie apatici și au nevoie de activități distractive. Citiți câteva povești împreună sau ajută-i să coloreze cărțile noi de colorat, în timp ce inventezi tu povești cu personajele de colorat.

Descoperiți lucruri inedite

Plouă cu tunete și fulgere în zilele de vară? Vei avea un motiv să le explici copiilor cum se formează norii, de ce apar fulgerele și cum să se apere singuri pe timp de furtună, dacă sunt pe stradă sau în parc.

Caută o carte cu fenomene ale naturii și citește împreună cu copiii tot felul de lucruri inedite despre vreme, despre ploaie, despre soare sau despre natură.

Mergeți la salină

Dacă nu vrei să ții copiii în casă, dar nici afară în ploaie nu puteți ieși, puteți alege o salină. Acolo aveți o mulțime de activități antrenante. Copiii se pot juca cu orice vor ei, puteți juca fotbal sau tenis, vă puteți plimba cu trotinetele sau vă puteți plimba cu barca, dacă este o salină cu un lac interior.

Mergeți la un muzeu

În cazul în care ai în oraș un muzeu de științe naturale, unde copiii pot afla lucruri noi despre animale, despre planete, despre natură și univers, nu ezita să mergi cu ei la muzeu când plouă afară. Pentru ei va fi o experiență deosebită și vor reține o mulțime de lucruri care îi fascinează.

Cum îți petreci zilele ploioase cu prietenii

Cum îți petreci timpul liber în zilele ploioase de vară. Activități amuzante și relaxante

Cheamă prietenele la o cafea

Când este prea urât afară și toarnă cu găleata, pregătește o prăjitură sau un platou cu fructe și ceva de ronțăit și o cafea bună. Cheamă prietenele la tine să mai stați de vorbă și să recuperați perioadele lungi de timp în care nu reușiți să vă mai întâlniți.  

Pregătește o petrecere în pijamale

Tot cu prietenele poți petrece o seară minunată, dacă plouă și vremea nu ține deloc cu voi. Organizați o petrecere în pijamale, cu muzică, dans, prăjituri și fructe, cu jocuri distractive sau cu serialul vostru preferat.  

Mergeți la piscină

Chiar dacă plouă afară, puteți găsi un centru spa sau o piscină acoperită unde vă puteți petrece tot timpul liber. Cu prietenele nu te plictisești niciodată. Povestiți tot felul de întâmplări amuzante, savurați un cocktail și vă relaxați!

Gătiți împreună

Este amuzant să gătești ceva delicios împreună cu prietenii tăi, mai ales dacă sunt printre ei persoane pasionate de bucătărie. Faceți ceva simplu cum ar fi clătite cu dulceață, ascultați muzică și spuneți bancuri. Sau pregătiți ceva mai complicat, precum pui umplut cu legume și jucați cărți până se coace bine friptura în cuptor.

Alegeți jocuri de societate

Un joc de rummy se poate juca în două sau patru persoane. Jocurile de cărți pot antrena mai multe persoane. Alegeți diverse jocuri de societate să vă petreceți timpul liber în zilele ploioase de vară. Iar când ploaia se oprește, ieșiți la o terasă pentru a încheia ziua cu un cocktail aromat.

Mergeți la cursuri de dans

Dacă ai câțiva prieteni amatori de dansuri de societate, căutați o școală de dansuri și mergeți împreună. Când plouă afară, nimic nu este mai plăcut decât să faci mișcare, să dansezi, să te distrezi cu o muzică antrenantă și să fii alături de prieteni.

Pregătește o seară romantică

Iubitul tău va aprecia o seară frumoasă în doi, cu tort, șampanie, înghețată și îmbrățișări calde, mai ales dacă plouă afară și tot ceea ce vă doriți este să stați împreună. O seară în doi este și un bun pretext să revizuiți planurile de viitor, să alegeți destinația de vacanță sau să vă uitați pe fotografiile din vacanțele anterioare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton