Toţi facem aceste greşeli. Cum îți încarci telefonul în mod corect

.

Telefonul tău inteligent are o baterie care nu ține foarte mult. Parțial este și vina ta pentru că îl încarci în mod incorect.

Cum îți încarci telefonul astfel încât bateria să țină mai mult

Cei mai mulți dintre noi cred că telefonul trebuie lăsat să ajungă la 0% baterie pentru ca apoi să stea conectat la o priză o noapte întreagă. Nimic mai fals!

Citește și De ce nu trebuie să ţii niciodată telefonul în buzunarul de la piept

Bateriile (acumulatorii) Li – Ion sunt sensibile și durata lor de viață poate fi redusă de câteva greșeli făcute de noi.

Nu ține telefonul în priză după ce a fost încărcat

Pe termen lung, faptul că îți lași telefonul conectat la priză de-a lungul nopții afectează iremediabil bateria telefonului.

În momentul în care bateria telefonului tău ajunge la 100%, aceasta pierde din proprietățile chimice ce o fac să reziste în timp. Bateria trebuie lăsată să se răcească. După un exercițiu intens, ne relaxăm mușchii, nu? Asta trebuie să facem și în cazul bateriilor.

Nu încărca telefonul la 100%

Durata de viață a unei baterii de telefon este dată de încărcările pe care le facem. Voltajul mare stresează bateria și o deteriorează pe termen lung, deci ar trebui să încărcăm bateria telefonului după ce atinge 50%, dar niciodată până la 100%.

Citește și Ultima cifră a numărului tău de telefon arată vârsta ta reală

Încarcă-ți telefonul de câte ori poți

O baterie de telefon durează mai mult dacă este înărcată din când în când, câte puțin. Ideal ar fi ca la 10 procente pierdute să îți conectezi telefonul la priză.

Nu lăsa telefonul să se încălzească

Supraîncălzirea telefonului trebuie evitată cu orice preț. Dacă observi că telefonul tău se încălzește în tim p ce îl folosești, scoate-i carcasa de protecție și nu îl ține niciodată în soare pentru a mări durata de viață a bateriei.

Ultima modificare mai 1, 2017 11:38 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale