La exterior, o casă poate avea aspect învechit fără să fie, de fapt, veche. Un an ploios lasă urme de la fundație până la acoperiș, prea mult soare afectează lemnul și vopseaua. Ca să îi schimbi fața, nu trebuie să înlocuiești chiar tot: iată cu ce începi și cu ce termini.
- Tencuiala decorativă
Tencuiala decorativă reprezintă ultimul strat aplicat la exteriorul unei case și este un produs cu diferite tipuri de granulații, care poate fi colorat în diverse nuanțe. O tencuiala decorativa bună este rezistentă la umezeală, permite pereților să respire, protejează și prelungește viața clădirii. O culoare deschisă îți va face casa să pară mai mare, iar dacă vrei să nu ai probleme cu murdăria, cea mai bună opțiune este tencuiala decorativă silicatică, care rezistă bine la intemperii și la soare puternic.
- Ușile și ferestrele
Ușile și ferestrele din PVC sunt ușor de întreținut, izolează termic și fonic, dar nimic nu arată mai bine decât lemnul. Culoarea este și ea importantă: ușa de la intrare poate fi gri antracit, albastru oțel, oliv, roșie sau chiar galbenă.
- Iluminatul exterior
Montează câteva lămpi de perete pe verandă, dar nu neglija nici curtea și grădina, unde poți instala lămpi solare. Iluminatul exterior va crește gradul de siguranță al casei tale, îți va permite să îți prelungești activitățile în curte indiferent de anotimp și va aduce o schimbare la față a întregii proprietăți.
- Plantele
Prelungește grădina aducând mai multe plante în fața casei. Allium (ceapa ornamentală), anemonele, dracila și weigela sunt florile pe care le recomandă peisagiștii.
- Aleile
Nu ai nevoie de investiții spectaculoase: un gazon simplu, o alee pietruită și câțiva arbuști ornamentali vor crea un decor natural, care va evidenția schimbările realizate la casă.
Sursa foto: Shutterstock, Pinterest
Ultima modificare mai 16, 2018 1:48 pm