Nu există persoană care să nu fii mințit vreodată. Un cercetător de la Universitatea din Massachuttes, Robert Feldman a realizat un studiu în 2002 despre minciună și mincinoși. Acesta a concluzionat că oamenii mint 2-3 minute la fiecare 10 minute de conversație.
Putem minți voit, prin omisiune sau cu jumătate de măsură.
De ce mințim?
Miciunile albe sunt minciunile pe care le spunem atunci când nu vrem să rănim sentimentele cuiva. Există și minciuni mai puțin altruiste, minciunile pe care le spunem atunci când nu vrem să fim judecați sau pedepsiți.
Cum ne dăm seama dacă o persoană este mai mult sau mai puțin mincinoasă
Există un test simplu care te poate ajuta să depistezi persoanele mincinoase. Tot ceea ce trebuie să faci este să rogi o persoană să deseneze imaginar o literă.
Persoana respectivă trebuie să întindă degetul arătător de la mâna dominantă. În 5 secunde, persoana respectivă trebuie să deseneze imaginar, folosind acel deget pe propria frunte, litera Q de tipar.
Observă dacă liniuța de jos (virgula) literei Q este desenată pe partea stângă a frunții lor. Această orientare indică o persoană extrovertită, căruia îi place să fie în centrul atenției și un foarte bun mincinos.
Dacă liniuța (virgula) literei Q este desenată pe partea dreaptă a frunții lor înseamnă că persoana respectivă este introvertită și nu este prea bună la mințit.