Cum deosebești un produs original de unul contrafăcut

.

Ai în fața ochilor geanta mult visată și te pregătești să o achiziționezi. Dar dacă investești într-un produs care este doar o copie reușită a unui brand celebru? Descoperă în cele ce urmează câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să îți dai seama dacă obiectul la care visezi este sau nu autentic:

Citește și – Cum te ajută terapia prin cumpărături

Cum recunoști un parfum contrafăcut

Ambalaj: cartonul din care este confecţionată cutia parfumului trebuie să fie de bună calitate, curat, de cele mai multe ori logo-ul şi restul datelor inscripţionate pe cutie sunt ieşite în relief. Cumva, diferenţa dintre un ambalaj original şi unul contrafăcut este aceea dintre hârtia lucioasă a unei reviste şi paginile unui ziar. Celofanul care îmbracă acea cutie a parfumului trebuie să fie perfect întins, de cele mai multe ori prins cu sigiliu al brandului respectiv. În plus, ambalajul unui parfum original conţine informaţii despre producător, cutia menţionând numărul de lot şi un cod de bare ce poate fi verificat pe site-ul oficial.

Claritatea lichidului: analizează parfumul la lumină şi verifică dacă lichidul este limpede şi clar, falsurile având, de cele mai multe ori, anumite depuneri la baza sticlei.

Verifică numărul lotului: Acesta este înscris (tipărit sau ştanţat), de obicei, în două locuri: pe cutia de carton şi pe flacon. Dacă aceste două numere nu coincid, atunci ai cu certitudine un parfum fals!

Persistenţa: parfumul original, indiferent că este apă de toaletă sau apă de parfum, nu trebuie să-şi piardă mirosul într-o oră. În cazul parfumurilor de calitate, notele acestora se menţin pe piele ore în şir, chiar şi de pe o zi pe alta, mai ales dacă este pulverizat pe păr.

Reacţiile alergice: dacă la scurt timp de la aplicarea pe piele a parfumului apar anumite reacţii alergice, precum înroşire sau mâncărime, este semn clar că produsul nu este unul de calitate, ci unul contrafăcut pentru realizarea căruia au fost folosite substanţe nocive.

Cum recunoști o geantă contrafăcută

Recunoaște materialul: Dacă vrei să achiziționezi o geantă din piele, trebuie să recunoști materialul real după miros sau textură. Ideal este ca produsul să aibă o mostră care să demosntreze acest lucru, iar majoritatea brand-urilor folosesc.

Verifică detaliile: Fermoarele, cusăturile, ața folosită, buzunarele, mânerele, toate trebuie să fie cusute impecabil. Accesoriile metalice sunt foarte importante. La orice poșetă originală, vei găsi logo-ul brandului ștanțat pe fermoare, cheițe, mânere metalice. La gențile contrafăcute, logo-ul nu apare pe părțile metalice din cauza costurilor ridicate de tratare a metalului.

Verifică interiorul: Gențile fake pot arăta impecabil la exterior, însă lucrurile se schimbă când vine vorba de interiorul poșetei. Cusăturile încrețite, buzunarele strâmbe, sunt semne că geanta nu este una autentică. În plus, orice geantă de firmă are un cod unic care apare în interior, pe o bucată de piele.

Asigură-te că primești certificat de garanție: În cazul în care se întâmplă ceva cu geanta pe viitor, trebuie să ai o garanție la ea. Totodată, garanția demonstrează că este un produs original și de calitate.

Cum să deosebești ochelarii originali de cei falși

Studiază logo-ul firmei: Acesta trebuie să fie identic și pe ochelarii de soare pe care urmează să îi cumperi. Orice abatere de la logo, orice imperfecțiune reprezintă un indiciu că ai de-a face cu niște ochelari contrafăcuți.

Verifică logo-ul de pe suportul nazal: Majoritatea brandurilor își înscripționează logo-ul chiar și pe suportul nazal, în dreptul prinderii. Acesta trebuie să fie fin și foarte delicat.

Verifică eticheta de pe cutie: Eticheta trebuie să îți ofere informații cu privire la modelul care se află în cutie, iar codul de bare trebuie să fie lizibil. De asemenea, eticheta trebuie să mai furnizeze informații despre materialul lentilelor și a ramelor din care sunt fabricați ochelarii.

Verifică codul de identificare: Fiecare model de ochelari de soare originali au imprimat pe brațul stâng un cod de identificare, care reprezintă numărul modelului, urmat de codul culorii ramelor și codul culorii lentilelor. Verifică codul original al produsului și apoi compară-l cu cel înscris pe ochelarii pe care dorești să îi achiziționezi. Cele două coduri trebuie să coincidă.

Acestea sunt principalele aspecte de care ar trebui să ții cont pentru a recunoaște produsele contrafăcute. Asigură-te că întotdeauna achiziționezi produsele preferate de la distribuitori autorizați și nu te încrede în reduceri masive de preț!

Citește și – Nu te lăsa păcălit la cumpărături! Cât este garanţia legală

Foto – Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale