Cum decorezi un apartament mic

.

Oricât de mic ar fi, şi apartamentul tău poate fi şic, practic şi primitor. Nu-ţi trebuie nici prea mulţi bani, nici decoratori, ci doar câteva idei care să îţi provoace creativitatea.
Dacă eşti la prima experienţă de design interior, atunci începe prin a răsfoi câteva reviste, întreabă în magazine ce culori se potrivesc mai bine şi nu ocoli târgurile de antichităţi, unde poţi găsi adevărate obiecte de colecţie.

Păstrează spaţiu în living

Sufrageria trebuie să fie cel mai primitor spaţiu din casă, potrivit pentru serile cu prietenii şi cinele cu familia, dar şi pentru şedinţele de gimnastică de dimineaţă. Aşadar, înainte să mergi în căutarea mobilei, gândeşte-te că livingul tău trebuie să fie spaţios, funcţional şi confortabil.

În cazul unui living mic, o canapea neagră, mare, care să acopere peretele în întregime, este o alegere necesară. În felul ăsta, vei folosi în mod util toată lăţimea pe care ţi-o oferă peretele şi, în plus, nu vei fi tentată să înghesui vreo măsuţă la capătul ei, ceea ce va încărca vizual spaţiul.

În locul masivelor biblioteci nelipsite înainte, mobilierul minimalist se adaptează astăzi la absolut orice spaţiu şi dimensiuni. În plus, corpurile de mobilier sunt şi foarte uşor de aranjat. Dacă eşti cât mai grijulie cu spaţiul tău, optează pentru rafturi de perete şi etajere decorative, pe care poţi aşeza cărţile şi suvenirurile care îţi plac, iar pentru televizor cumpără o măsuţă separată, joasă.

Şi dacă pui televizorul pe perete este o idee binevenită într-un living mic, dar ai grijă ca rafturile să nu încarce prea mult. În cazul ăsta, alege o masă joasă dar încăpătoare unde să îi aşezi pe invitaţi.

Foloseşte-te în mod util de fiecare colţ al camerei pentru a maximiza spaţiul. Celelalte accesorii de mobilier, precum fotoliile, măsuţa de cafea, lustra sau chiar şi tablourile, dacă păstrează dimensiuni mai mici, te vor ajuta, de asemenea, să redai spaţiozitate camerei.

Cât despre cromatică, nu trebuie să cumperi doar accesorii deschise la culoare pentru a maximiza camera. Contrastele cromatice de culori pastelate cu nuanţe  închise, precum corai/ verde – negru, redau spaţiului accente individuale, formă şi volum.

Mai ai nevoie de o draperie nouă, în nuanţe calde, şi un lampadar pentru spaţiul de lectură. Pentru o atmosferă călduroasă, adaugă un covor colorat, însă niciodată mare, într-o cameră mică.

Dormitorul, şi spaţiu intim şi de lucru 

În dormitor, mulţi dintre noi ne mulţumim cu un pat şi un sifonier. Doar că tocmai aceste două piese fac toată bătaia de cap.

Ei bine, el trebuie să rămână şic, dar şi util. Paturile mai mari, deşi sunt mai scumpe, îşi justifică preţul, deoarece sunt multifuncţionale prin spaţiile de depozitare de care dispun.

Problema este că dacă alegi un pat mare, este probabil să nu mai încapă un şifonier la fel.

Astfel, pentru garderobă, corpurile separate pot fi o soluţie extrem de utilă şi potrivită în astfel de parametri. Evaluează spaţiul care ţi-a mai rămas după ce ai aşezat patul – îl poţi pune pe mijloc – şi aşează dulapurile pe pereţii rămaşi liberi. Le poţi muta şi remuta când vrei să faci din nou o schimbare în cameră.
Pentru geam, alege o draperie mai închisă, cu motive şi culori de sezon, pentru atmosfera intimă camerei, şi o perdea mai deschisă, pentru orele de lucru.

Citeşte, pe pagina următoare, cum poţi decora biroul şi bucătăria.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton