Copenhaga… sau capitala vikingilor

.

… sau capitala vikingilor. Aici se sărbătoreşte cu mult fast Crăciunul, doar este unul din oraşele în care Moşu este cetăţean de vază!
O oază de istorie, mereu în pas cu tot ceea ce înseamnă noutate. O metropolă cu un port atât de curat, încât te poţi scălda acolo cu încredere. Poate doar temperaturile foarte scăzute te-ar face să te gândeşti de două ori înainte. În câteva cuvinte, ar putea fi descris ca un oraş plin de fantezie şi viaţă. Şi, dacă mai spunem că aici s-a născut Hans Christian Andersen, atunci e lesne de înţeles de ce totul pare rupt dintr-un basm.

Un oraş fruntaş!

A fost desemnat oraşul cu cel mai ridicat nivel trai şi cel mai armonios din punct de vedere arhitectural. Lista nu se încheie aici: este şi cel mai mare oraş din Scandinavia. Strøget este cea mai lungă arteră pietonală, unde se găsesc înlănţuite magazine de renume: Prada, Max Mara, Chanel, Louis Vuitton şi altele. În termeni mai familiari, i-am putea spune un Lipscani al danezilor. Şi ultima, dar nu cea din urmă: micuţa şi ademenitoarea sirenă din bronz. Se pare că este una dintre cele mai fotografiate statui din lume.

Merită să vezi…

Grădinile Tivoli, cel mai popular parc de distracţii. Se află chiar în centrul oraşului, la câteva minute de clădirea Primăriei. Neapărat trebuie să o admiri şi tu! Totul a început de la povestea ”Micuţei sirene”, scrisă de Andersen. Locuitorii din Copenhaga au fost atât de fascinaţi de acest personaj, încât s-au decis să ridice un monument. De pe lista obiectivelor nu trebuie să lipsească Palatul Amalienborg. Este reşedinţa de iarnă a familiei regale, un monument de arhitectură rococo ce îţi taie răsuflarea. Palatul este înconjurat, 24 de ore din 24, de garda regală. La polul opus, se află o zonă numită Christiania. Din 1971, aici s-a stabilit un grup de hippioţi. Duc o viaţă libertină, iar clădirile din acea zonă sunt acoperite cu graffiti. Arta pare să plutească în aer…

    
Vedete din Romania Vedete internationale