City break la Barcelona: parcuri și grădini de vară mai puțin cunoscute

.

Barcelona e un oraș cu o istorie fascinantă, ireală și visătoare, mărginit de unele dintre cele mai frumoase plaje urbane de la Marea Mediterană, o junglă urbană colorată, cu zeci de parcuri și spații verzi, și unul dintre cele mai întinse parcuri metropolitane din lume. Află care sunt unele dintre locurile unde poți să te relaxezi, dacă pleci într-un city break la Barcelona în perioada verii! Cu siguranță ai auzit de Parcul Guell și poate ai senzația că l-ai explorat deja. Dar orașul cochet, cu inima verde are cu mult mai multe locuri de explorat și descoperit dincolo de atracțiile iconice.

Parc de la Ciutadella

În parcul de deasupra orașului merită să te oprești dacă ai poftă de plimbări lungi și de aer tare verde. Parc de la Ciutadella e cel mai mare parc amenajat din oraș și e ideal pentru o ieșire de weekend sau pentru o zi de vacanță petrecută la picnic alături de partenerul tău sau de familie. Capitala Cataloniei e o destinație potrivită pentru vacanțe în familie, city break-uri romantice sau ieșiri cu gașca. Dacă mergi în vacanță alături de copii, puteți să vă opriți la Grădina zoologică, Muzeul de artă modernă și la Muzeul de Zoologie, toate aflate pe teritoriul parcului. Un loc la fel de spectaculos pe care ar trebui să îl vezi e Citadela construită la începutul secolului 18 de regele Bourbon.

Parcul e cunoscut pentru cascadele magice, iazurile liniștite, dar și pentru statuile care te surprind la fiecare pas și te ademenesc să le studiezi. Dacă ești atentă, o să te întâlnești cu statuia lui Gaudi care protejează una dintre fântânile din parc. O să îl recunoști după dragonii care străjuiesc marginea fântânii. Pe lângă spațiile verzi special amenajate, poți să vizitezi și Castelul celor trei dragoni sau Grădina de vară. Dacă îți plac plantele tropicale, atunci nu rata Umbracle, o seră dedicată plantelor aduse din zone tropicale care se dezvoltă în condiții artificiale pentru că au nevoie de mai multă umbră, specifică zonelor cu păduri virgine mai tot timpul acoperite de arbori cu frunze late.

City break la Barcelona: parcuri și grădini de vară mai puțin cunoscute

Parcul labirintic Guinardo

Când ajungi într-un labirint nu mai vrei să ieși de acolo. Cel puțin asta se întâmplă când lumea din afară e mai complicată decât cea în care ai ajuns. Parcul labirintic din frumosul oraș spaniol datează din secolul 18 și e una dintre cele mai vechi grădini ale orașului, foarte îndrăgită de localnici. Dacă ajungi aici, o să te simți ca într-o grădină privată italiană datorită influențelor arhitecturale și grădinilor romantice. Parcul a fost deschis publicului doar în 1994, așa că e unul dintre secretele mai puțin știute ale orașului pe care ai putea să îl descoperi într-un city break secret în Barcelona. Principala atracție din parc e labirintul copacilor aflat chiar în mijlocul grădinii centrale. Parcul e deschis până seara târziu la ora 22:00.

City break la Barcelona: parcuri și grădini de vară mai puțin cunoscute

Grădinile Palatului Pedrables

Această zonă verde de relaxare se află chiar în centrul orașului în campusul universitar al Universității Barcelona și amintește de grădinile franceze de altădată. Dacă pleci într-un city break romantic la Barcelona puteţi să vă plimbaţi împreună departe de ochii turiștilor și puteți evita aglomerația. Zona verde e accesibilă nu doar studenților, ci și celor care vor să se retragă din piețele aglomerate ale orașului. Oricât de mult ți-ai dori să te bucuri de o oră de liniște și intimitate alături de partenerul tău, e bine să știi că în Parcul Guell, spre exemplu, e aproape imposibil să fiți doar voi sau să evitați aglomerația la orice oră ați ajunge. Așa că e mai bine să evitați atracțiile iconice ale orașului și să vă retrageți în locurile mai puțin știute străinilor. Parcul e deschis publicului în fiecare zi din săptămână și se închide la ora 22:00.

City break la Barcelona: parcuri și grădini de vară mai puțin cunoscute

Parcul Joan Miro

Aflat la doar câteva minute de Piața Espana, Parcul Joan Miro e imposibil de ratat dacă cutreieri străzile orașului pentru că găzduiește câteva sculpturi și lucrări de ceramică ale sculptorulor Miro care sunt greu de ignorat sau confundat. Le vei recunoaște după formele ciudate și multitudinea de culori care se potrivesc perfect cu arhitectura ireală și plină de viață a capitalei Cataloniei. La fel ca majoritatea parcurilor din oraș, și acesta e deschis până la ora 22:00, așa că poți să te oprești oricând ai vreme, după ce ai făcut turul obiectivelor pe care ții neapărat să le bifezi. Știi că un city break la Barcelona ar trebui prelungit la 21 de zile ca să apuci să vezi măcar o mică parte dintre locurile iconice sau secrete care merită descoperite? Acesta e unul dintre ele.

Grădinile Tamarita

Tot mai multe grădini private din oraș au devenit parcuri publice la care au acces locuitorii și turiștii. Grădinile Tamarita sunt ascunse de ochii curioșilor, dar rămân o zonă ideală de relaxare. Poți să te retragi cu o carte și nimeni nu o să îți atace liniștea preț de câteva ore. Iar când vrei să iei o pauză de la citit, poți să studiezi statuile și sculpturile care împânzesc aleile grădinii cochete. Grădinile sunt pline de plante cu frunze late, arbuști și alei împânzite cu flori, dar și iazuri pe malul cărora nu ai cum să nu te deconectezi cu totul de agitație. Grădinile se află în apropierea Muzeului de știință.

Grădina Botanică

Grădina botanică din orașul de pe malul Mării Mediterane se întinde pe o suprafață de 14 hectare și e cunoscută pentru vegetația tropicală abundentă. Parcul se află între Castelul Montjuic și Stadionul olimpic și cuprinde zone teritoriale vaste cu plante endemice aduse din Australia, Chile, Africa de Sud, Insulele Canare sau California. Peste 1.500 de plante endemice cresc în grădina deschisă în 1999, cele mai multe plante sunt tinere. Dar partea cu adevărat deosebită ține de proiectul parcului care își propune să conserve și să protejeze dezvoltarea și supraviețuirea unor specii rare de plante care nu mai pot creşte într-un mediu necontrolat. Ce-ar fi să le vezi și tu dacă ajungi într-un weekend break la Barcelona?

Parcul Collserola

Zona verde aparține municipalității și e considerată a fi cel mai mare parc metropolitan din lume, cu o suprafață de 20 de ori mai mare decât Central Park. Parcul e, de fapt, o zonă naturală protejată perfectă pentru trekking și plimbări în aer liber, dar și pentru hiking. Dacă vrei să te bucuri de verdeațănesfârșită, acesta e unul dintre locurile pe care ar trebuie să le vizitezi într-un weekend prelungit la Barcelona. Parcul se întinde pe o suprafață de 8.000 de hectare și a fost declarat rezervație naturală încă din 1987.

Parcul Laberinto de Horta

Din cele câteva sute de parcuri și zone verzi ale orașului, parcul neoclasic se remarcă prin arhitectura deosebită, grădini de trandafiri, iazuri limpezi, temple dedicate zeităților grecești și statui impunătoare. Parcul labirintului se află în Districtul Gotic sau zona veche a orașului. Dacă te oprești acolo, o să descoperi grădini labirintice de un verde intens și un palat care pare rupt din povești, deși păstrează o notă de austeritate specifică clasicismului.

Parcul e împărțit între grădina romantică de vară și zona verde tradițională. Punctul de atracție e labirintul din copaci în centrul căruia se află o statuie a zeiței Diana. Vei ajunge la ea doar dacă rezolvi traseul întortocheat spre centrul labirintului, urmând ca de acolo să ieși, cu la fel de multă pricepere, înapoi în lume. Dacă ai nevoie de puțină liniște și relaxare într-o minivacanță în Barcelona, un oraș de altfel foarte aglomerat, acesta e unul dintre refugiile în aer liber unde ai putea să ajungi. Ce mai aștepți?

Plajele din orașul de pe malul Mării Mediterane

Dacă ajungi într-un city break la Barcelona în perioada verii, nu trebuie să ratezi plajele cu steag albastru din partea sudică a orașului, locurile unde petrecerile continuă până seara târziu, dar și spațiul perfect unde dacă închizi ochii preț de câteva minute și asculți valurile te simți ca pe o insulă departe de agitație. Merită să îți iei costumul de baie cu tine dacă zbori spre Barcelona pentru că o să îți dorești să înoți și să stai la plajă. Sunt plaje special amenajate pentru familiile cu copii și plaje dedicate tinerilor ori celor pasionați de sporturi acvatice și sporturi extreme. E suficient să te plimbi pe faleză și să te oprești acolo unde te simți cel mai bine.

Fântâna magica din Piața d’Espanya

Fântâna magică se află la doar două minute distanță de Piața Espanya și e unul dintre locurile cu acces gratuit unde merită să ajungi dacă optezi pentru o minivacanță în Barcelona în vara 2017. Turnuri de apă se ridică la câțiva metri deasupra pământului într-un joc de muzică și lumini care îi atrage ca un magnet pe turiștii care ajung în zonă.

În perioada verii, parcurile sunt unele dintre cele mai aglomerate zone ale orașului, iar acest fapt se datorează numeroaselor concerte și festivaluri culinare, de muzică, teatru sau film care au loc în oraș în fiecare weekend. Așa că acum e perioada cea mai potrivită să îți rezervi un city break la Barcelona, orașul unde realitatea depășește cu mult puterea ta de imaginație!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton