Inspirat din benzile desenate ale companiei DC Comics, „Green Lantern” s-a transformat rapid din cel mai aşteptat film cu supereroi al anului în cel mai prost film…
… de gen din ultimii ani, potrivit criticilor.
După ce a dat lovitura cu „Masca lui Zorro”, 98, şi „Casino Royale”, 2006, regizorul Martin Campbell dezamăgeşte cu primul său film produs în 3D, unde dacă nu el, cel puţin eroii săi eşuează lamentabil, în ochii oamenilor de film.
Pelicula a fost criticată pentru scenariul slab şi deficienţe vizibile la nivel structural, prin mult prea multe intrigi nenecesare şi personaje noi introduse aproape de finalul filmului.
Filmul spune povestea a patru războinici din armata Green Lantern, care luptă pentru mneţinerea dreptăţii şi păcii universale. Fiecare erou Green Lantern poartă un inel care îi da puteri speciale. Însă, în momentul în care galaxia este ameninţată de Parallax, protectorii trebuie să se unească cu pământenii pentru a câştiga lupta. Ryan Reynolds şi Peter Sarsgaard sunt eroii principali.
În timp ce „The Dark Knight,” „Superman,” originalul lui Christopher Reeve, sau „Spider-Man”, regia Tobey Maguire, sunt considerate cele mai bune filme cu supereroi din ultimele două decade, iată care sunt eroii rataţi ai cinematografiei care au dezamăgit părinţii legiunilor din care fac parte.
Catwoman (2004)
După un rol de milioane intrepretat de Michelle Pfeiffer, în 92, mult mai târziu, costumul lui Catwoman a fost îmbrăcat de actriţa mulatră Halle Berry.
Deşi apariţia frumoasei actriţei a fost o încântare pentru privitor, pelicula s-a situat cu mult sub aşteptările cinefililor. Începând cu interpretarea actriţei şi terminând cu scenariul, filmul a fost catalogat pe de-a-ntregul prost, drept urmare toate premiile „importante” de la Zmeura de Aur au revenit întregii echipe de filmare – actriţă/ regizor/ scenariu – film.
Daredevil (2003)
2003 a fost de departe cel mai prost an al lui Ben Affleck. Pe lângă această insipidă adaptare Marvel Comic, în care Affleck joacă rolul avocatului orb Matt Murdock, actorul apare în „Gigli”, alături de Jennifer Lopez şi thrillerul „Paycheck”, pentru toate rolurile, actorul fiind recompensat cu câte o mare Zmeură de Aur.
În Daredevil, Affleck întruchipează în mod defectuos personajul, îl face să pară ţeapăn, într-un joc deloc natural.
Batman & Robin (1997)
După ce câştigă atenţia cu Batman Forever (1995), Joel Schumacher decide să continuă seria cu „Batman & Robin”, doi ani mai târziu.
Cu George Clooney în rolul lui Batman şi cu alte nume mari ca Arnold Schwarzenegger, Chris ODonell, Uma Thurman şi Alicia Silverstone, filmul a fost un eşec, fiind puternic criticat de către critici, care l-au numit un „dezastru”, fiind cel mai puţin profitabil film din seria Batman. Insuccesul peliculei i-a determinat pe şefii studiorilor Warner Bros. să anuleze următorul film al seriei – „Batman Triumphant”, astfel că următorul film al francizei a apărut peste 8 ani, „Batman Begins”, în regia lui Christopher Nolan.
Spider-Man 3 (2007)
După două filme care au plăcut enorm publicului, acelaşi Sam Raimi (regizor şi co-scenarist) avea să îl deziluzioneze cu cel de-a treia parte a francizei, tocmai când cinefilii se aşteptau la o continuare şi mai bună decât a doua.
În ciuda efectelor vizuale excepţionale, filmul a fost însă mult sub aşteptări. De teama de a nu standardiza franciza cu clasica şi unica confruntare dintre Bine şi Rău, Raimi cade în cealaltă extremă şi exagerează la nivel narativ, introducând în mod forţat prea multe personaje negative, care apar şi dispar, şi fire narative inutile, ceea ce nu face altceva decât să împrăştie naraţiunea şi să deraieze de la povestea în sine.
Află care sunt cele mai aşteptate premiere ale verii.
Foto:NorthFoto