În timp ce producţiile bune aşteaptă să îşi culeagă laurii la galele de premiere care stau să înceapă, filmele proaste nu au reuşit să atragă decât dezamăgirea cinefililor şi cele mai aspre critici din partea specialiştilor în film.
Iată, potrivit acestora, care sunt cele mai proaste filme din 2011, considerate adevărate fiasco-uri nu doar din punct de vedere cinematografic, ci şi financiar.
Cars 2
Prima peliculă despre maşinile buclucaşe realizată în urmă cu cinci ani este considerată mult mai reuşită decât cea de-a doua parte lansată anul trecut. „Cars 2” a fost catalogată de către criticii de la New York Times cea mai mare dezamăgire producă de Pixar, care a realizat de altfel multe animaţii celebre, ca Toy Story, The Incredibles sau Up şi multe alte producţii cu care compania şi-a asigurat succesul în box-office-ul mondial.
Jack şi Jill
„Jack şi Jill” este cea mai nouă comedie cu haiosul Adam Sandler şi „naşul” Al Pacino, pe care o vom putea vedea şi noi cât de curând în cinematografe, mai exact pe 13 ianuarie în acest an.
Numai că cei care au văzut-o, îndeosebi criticii americani, ne recomandă să nu te grăbeşti spre casa de bilete. Filmul, în care Sandler interpretează un dublu rol (un frate şi o soră gemeni), nu pare să fie decât o comedie uşurică şi plictisitoare. În film apare şi Katie Holmes.
Sau „Evadare din realitate” este aventura unei tinere a cărei imaginaţie o ajută să evadeze din realitatea sumbră în care trăieşte. Din păcate, regizorul Zack Snyder reşeşte decât să evadeze pe tărâmul scenariilor aberante – un ciudat joc video pune stăpânire pe viaţa personajului -, realizată cu efecte vizuale ieftine şi o expunere a acţiunii plictisitoare.
Cowboys and Aliens
Regizorul Jon Favreau realizează un amestec de genuri spectaculos, aparent imposibil, căci acestea aparent sunt fără legătură – de la western la SF şi război. Dintre toate acestea omite însă comedia, ceea ce ar fi făcut ca scenariul să nu cadă în derizoriu.
„Măria Ta” şi o mare distribuţie asigurată de Natalie Portman, Danny McBride şi James Franco, care, din păcate, din cauza scenariului stupid, nu a reuşti decât să arate ridicol.
Filmul, regizat de David Gordon Green, este aşezat pe primele locuri în topul celor mai proaste filme din 2011.
The Beaver
„Castorul” Mel Gibson şi-ar fi dovedit probabil experienţa şi măiestria în actorie în această tragi-comedie, dacă Jodie Foster ar fi ales un scenariu mai puţin incoerent decât acesta şi o regie mai captivantă.
Green Lantern
Martin Campbell şi eroul său Ryan Reynolds nu scapă de pe lista ruşinii.
După laurii câştigaţi cu „Casino Royale”, regizorul Martin Campbell eşuează lamentabil cu armata sa de eroi verzi şi fosforescenţi „Green Lantern”.
Pelicula a fost criticată pentru scenariul slab şi deficienţe vizibile la nivel structural, prin mult prea multe intrigi inutile şi personaje noi introduse aproape de finalul filmului.
Transformers 3
Deşi mai bun decât primele două părţi ale seriei, Transformers 3 nu a scăpat nici aşa de critici aspre din partea publicului. Dacă lupta aparent interminabilă dintre roboţi şi decepticoni îţi solicită la maxim răbdarea, Michael Bay ne-a dat totuşi răgaz de o pauză – două, cât timp au rulat imagini din filmele sale mai vechi cum este „The Island” (2005).
Singurul merit al regizorul este că acesta reuşeşte să transpună cu o răbdare admirabilă probabil cel mai lung conflict de la Războiul de 100 de ani.
Larry Crowne
Cu Tom Hanks şi Julia Roberts în rolurile protagoniştilor, cine s-ar fi gândit că filmul, regizat chiar de actor, va fi doar o mare pierdere de timp?
Filmul este o comedie romantică şi, deşi dispune de o poveste cvasi – interesantă -, este plină de clişee, lipsit de viaţă, fără pic de sexualitate şi per ansamblu penibil de puerilă. Criticii de film abia dacă i-au acordat o stea.
Foto: Northfoto