Cele mai înfricoșătoare costume de Moș Crăciun din toate timpurile / Galerie foto

.

Moș Crăciun este un simbol al generozității și bunătății. Când ne gândim la el, ne imaginăm un bătrânel cu barbă albă, cald și zâmbitor, care ne oferea cadouri. Nu a fost mereu așa, însă. În urmă cu ceva timp, unele costume de Moș Crăciun arătau parcă desprinse din filmele de groază.

Deja ușor bizar conceptul de a te așeza în brațele unui necunoscut și a-i cere un cadou, pentru câțiva copii, Moș Crăciun arăta ca un adevărat coșmar. În loc să stârnească entuziasm și bucurie, măștile înfricoșătoare purtate de animatori sau de rudele celor mici stârneau frică și plânsete.

Costume înfricoșătoare de Moș Crăciun

Deși rămâne cel mai îndrăgit și așteptat personaj, unele costume de Moș Crăciun au reușit, din păcate, să-i păteze această reputație.

Citește și: Cine a inventat turta dulce. Povestea desertului preferat de Crăciun

Legende despre Moș Crăciun

Familia Crăciun și Fecioara Maria

Există mai multe legende despre Moș Crăciun, toate cu final fericit. Una dintre ele spune că în noaptea în care a intrat în travaliu, Fecioara Maria a bătut la prima ușă ce i-a ieșit în cale, pentru a cere ajutor. I-a răspuns Crăciunița, soția lui Moș Crăciun. De frica lui, a trimis-o în grajd și a ajutat-o să-l aducă pe lume pe Iisus. Când a aflat ce s-a întâmplat fără știrea lui, Moș Crăciun s-a răzbunat pe Crăciuniță. Drept pedeapsă, i-a tăiat mâinile.

Maica Domnului i le redă acesteia la loc, chiar în fața lui Moș Crăciun. De bucurie că soția lui a scăpat nevătămată de pedeapsa sa necugetată, Crăciun aprinde din trunchiuri de brad un rug în curtea casei sale și încinge o horă cu toate slugile. După joc, Crăciun, care era cioban, împarte sfintei familii daruri păstorești: lapte, caș, urdă și smântână. De aici transformarea lui Moș Crăciun într-un sfânt care aduce, în ajunul nașterii lui Iisus, daruri copiilor.

Citește și: Ce brad de Crăciun atipic are Delia! Artista și-a uimit fanii cu alegerea ei. „Doar tu puteai face asta!”

Moș Crăciun, meșterul de la marginea orașului

O altă legendă spune că, la marginea unui oraș, cu mult timp în urmă, trăia un meșter bătrân care făcea jucării. Tot anul meșterea la ele cu dragoste și răbdare și le vindea pe mai nimic în oraș, de Ajunul Crăciunului. Într-o seară, la întoarcerea spre casă cu sacul de jucării gol, trei copii întâlniți în drum l-au rugat să le ofere tuturor un singur soldățel de plumb. Deși știa că sacul era gol, în fundul său a găsit soldățelul de plumb mult dorit de copii.

„Aș vrea să fac atât de multe jucării, încât să dăruiesc câte una fiecărui copil din lume, dar mai ales celor sărmani, cărora n-are cine să le cumpere”, a spus Moș Crăciun în acea seară, iar dorința i s-a îndeplinit.

Citește și: Carmen Tănase, dezvăluiri despre Crăciunul de neuitat din 25 decembrie 1989. „Tudor avea 8 luni, afară se trăgea ca la balamuc”/ Exclusiv

Semnificația culorilor Crăciunului

Roșul reprezintă sânge, foc și ne amintește de sacrificiul Mântuitorului.

Verde reprezintă viață, regenerare. Este verdele naturii, al bradului și este culoarea tinereții, simbol al eternității.

Auriul, culoarea luminițelor de Crăciun și a decorațiunilor din brad, amintește de steaua ce le-a fost călăuză celor trei magi, în drumul lor spre Iisus.

Argintiul ne duce către lumea de basm a sărbătorilor de iarnă, veșmântul strălucitor de gheață pe care îl poartă pământul de Crăciun.

Albul este simbolul purității și ne îndeamnă către simplitate, bunătate și împăcare cu sine și cu cei din jur.

Foto: Instagram/shitheadsteve

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton