Lipsită de inhibiţii şi moravuri, aşa cum este percepută astăzi, în antichitate, homosexualitatea era considerată o practică normală, fiind deja celebre cazurile împăraţilor romani…
… implicaţi în relaţii sexuale cu parteneri de acelaşi sex.
De la Socrate şi Michelangelo, de la Oscar Wilde şi Radclyffe Hall, de la Sapho Isanos la Rock Hudson, de la Leonardo da Vinci şi Alexandru Macedon, toţi au împărtăşit „simpatii” pentru persoanele de acelaşi sex.
Puţine personalităţi şi-au recunoscut deschis orientarea sexuală, însă rânduri risipite prin cronicile medievale şi tabloide gen paparazzi consemnează multe nume consacrate.
Iată care este topul celor mai cunosute personalităţi gay din toate timpurile.
În schimb, Leonardo da Vinci a fost nevoit să se confrunte cu legea, fiind arestat pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un bărbat de 17 ani. Acesta a fost achitat însă din lipsă de martori. Până la sfârşitul vieţii, cel care a reprezentat geniul Renaşterii, a trăit cu contele Melzi.
Despre cel mai faimos tablou al sau, „ Monalisa”, se spune că este de fapt autoportretul faimosului artist.
La fel de celebru şi la fel de gay a fost şi Michelangelo, care a sculptat cu atâta măiestrie formele perfecte ale lui „ David”.
Celebrul Hans Christian Andersen, care a scris peste 100 de poveşti pentru copii, este cunoscut însă şi pentru înflăcărarea cu care iubea bărbaţii. După ce a fost refuzat de mai multe femei, Andersen şi-a încercat norocul cu un dansator, cu un tânăr duce de Saxa şi cu Edvard Collin.
În cazul lui Oscar Wilde, relaţia cu lordul Alfred Douglas îl aduce în declin. După patru ani, este arestat şi acuzat de relaţii homosexuale, la vremea respectivă interzise în Anglia. Câţiva ani mai târziu primeşte o noua condamnare pentru aceiaşi faptă şi mai ales pentru viaţă libertină pe care o are, afişându-se public cu relaţiile sale.
„Cuvioasa” purtare ale unora dintre domnitorii români menţionată în cronicile istorice îl desemnează şi pe Radu cel Frumos, care nu işi păstra nici el iubirea doar pentru sexul frumos şi î ş i dădea frâu liber senzualităţii.
La rândul său, domnitorul roman Petru Cercel era unul dintre favoriţii lui Henric al III-lea, regele Franţei care, se spune că avea o curte întreagă de baieţandrii la dispoziţia lui.
Ultima modificare iunie 22, 2021 1:49 pm
Page: 1 2