Vândută în peste 4 milioane de exemplare, Biblia este şi va rămâne probabil pentru multă vreme cartea de căpătâi a celor mai mulţi cititori, fiind, prin urmare…
…cel mai bun bestseller din toate timpurile.
Dacă eşti curioasă ce au lecturat cititorii în „ultimul timp”, iată care sunt cele mai vândute cărţi din toate timpurile.
Micuţa carte roşie – Micuţa carte roşie
Înţelepciunea proverbelor chinezeşti este recunoscută în toată lumea, aşa cum este şi „Micuţa carte roşie”.
Intitulată „Citatele preşedintelui Mao Zedong”, cărţulia fostul lider al partidului comunist chinez din anii 1943-1976 este una dintre cele mai căutate apariţii editoriale din toate timpurile.
„Micuţa carte roşie” a fost vândută în prezent în mai bine de 820 de milioane de exemplare.
Harry Potter – J. K. Rowling
Se afla într-un tren când scriitoarea l-a inventat pe Harry Potter. Cine s-ar fi gândit că micul vrăjitor va cuceri lumea întreagă la asemenea amploare?
Cărţile, traduse în 68 de limbi, s-au vândut în nu mai puţin de 400 de milioane de copii, iar filmele au dominat indiscutabil box-office-urile, cât despre frenezia creată ce să mai vorbim…?
Stăpânul Inelelor – J.R.R.Tolkien
Trilogia „Stăpânul Inelelor” rămâne fără doar şi poate opera de frunte a celebrului scriitor, dar şi în istoria literaturii fantastice.
Concurând cu „Harry Potter”, opera distinsului scriitor englez rămâne în topul bestselller-urilor mondiale, cu circa 103 milioane de exemplare cumpărate de fani.
Hobbitul – J. R. R. Tolkien
La mai bine de la 70 de ani de la publicarea lor, poveştile nemuritoare ale faimosului Tolkien au devenit cărţi de căpătâi pentru pasionaţii de literatură de ficţiune, dar şi adevărate comori pentru producătorii de filme.
Văzută ca un „preludiu” pentru trilogia „Stăpânul Inelelor”, care a urmat, „Hobbitul” rămâne una dintre cele mai cunoscute poveşti ale celebrului scriitor.
Nuvela „Hobitul” a fost publicată în anul 1937 şi de atunci a fost reeditată de mai multe ori, fiind vândută în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume.
După lungi deliberări între casele de producţie şi regizori, cartea a fost ecranizată în două părţi, fimele urmând să fie lansate în 2012 şi 2013.
Zece negri mititei – Agatha Christie
Este fără îndoială una dintre cele mai cunoscute poveşti detectiviste pe care scriitoare Agatha Christie o lasă testament generaţiilor. Publicată în 1939, romanul avea să fie ecranizată 6 ani mai târziu, iar 65 de ani mai târziu continuă să rămână una dintre cele mai vândute, citite şi editate cărţi din lume.
Intitulată iniţial „Ten Little Niggers”, scriitoarea a fost nevoită să revină asupra titlului pentru a nu prejudicia negrii. „And Then There Were None” în aproximativ 100 milioane de copii în toată lumea.
Codul lui Da Vinci – Dan Brown
În 2003, Dan Brown este acuzat de blasfemie de către Biserica Catolică, după ce lansează teoria potrivit căreia Iisus Hristos ar fi avut o relaţie cu Maria Magdalena.
Adeptul conspiraţiilor şi al ipotezelor radicale, scriitorul american reuşeşte să incite publicul cu noul său roman „Codul lui Da Vinci”, după „Îngeri şi demoni”, un alt besteller mondial.
Romanul a fost tradus în peste 40 de limbi şi vândut în aproximativ 80 de milioane de copii.
Alchimistul – Paulo Coelho
Alchimistul, scrisă în 1988, este cea mai cunoscută carte a lui Paulo Coelho fiind cea de-al doilea roman publicat al scriitorului.
În mai 1993, HarperCollins a publicat circa 50.000 de exemplare ale cărţii „Alchimistul”, fiind un record de vânzare a unei cărţi braziliene în Statele Unite. Scriitorul a fost copleşit de succesul de care s-a bucurat cartea. În prezent, cartea a ajuns la aproximativ 65 de milioane de copii în întreaga lume.