Preparatele „haute-cuisine” reprezintă cartea de viziÂtă a acestui restaurant de tip fusion. Supa de scoici cu şofran, continuată cu parmigianina de sardine cu ardei şi sos de pesto sunt, fără îndoială, pentru gusturi rafinate si pretenţioase.
Peşte crud, sushi şi fructele de mare sunt elementele-cheie care definesc bucătăria japoneză şi care se contopesc într-o reţetă de excepţie la Yakimono.
Cel mai bun restaurant japonez din oraş, aflat în incinta hotelului JW Marriott din Bucureşti, localul este unul exclusivist, atât în ce priveşte specialităţile din meniu, cât şi preţurile.
Aici, mâncarea este preparată la vedere, în bucăÂtăria deschisă, un alt element elegant specific. Meniul este foarte generos. Poţi încerca sushi, peştele crud, pregătit cu mare măiestrie, fructele de mare şi alte numeroase preparate din orez cu legume proaspete.
O ofertă la fel de tentantă cu specialităţi din peşte propune şi Mesogios, restaurantul cel mai apreciat anul trecut de către cunoscători şi unul din singurele de acest tip din Bucureşti.
Şi aici peştele este pregătit la vedere, pe pat de gheaţă, preparate fără greşeală. Însă, dacă ajungi aici trebuie neapărat să guşti homarul. Preţurile sunt însă pe măsura calităţii.
Restaurantul cu specific pescăresc te aşteaptă pe strada Jean Louis Calderon, numărul 49.
Pe lângă bunătăţile exotice şi neobişnuite cu care ne putem desfăta, preparatele gustoase tradiţionale nu trebuie să lipsească nici ele de pe mese, mai ales de Sărbători.
La fel de apreciat că şi celelalte, bucătăria românească autentică te ademeneşte pe Şoseaua Kiseleff (numărul 4), la Casa Doina. Localul se menţine la aceeaşi performanţă, aşa încât, îşi păstrează aceeaşi distincţie de doi ani.
La Casa Doina vei găsi o atmosferă pitorească şi o cramă primitoare, mâncare din belşug şi pregătită că la mama acasă, precum pastramă de oaie, platouri cu zacuscă, salată de vinete sau ardei copţi şi deserturi delicioase.
Piccolo Mondo este cel mai bun restaurant libanez, situat pe strada Clucerului 9. Humus, kebab sau tabuleh, servite cu o pită mare şi pufoasă, preparate din vită cu iaurt şi vinete, sunt bunătăţi pe care nu trebuie să le ratezi aici.