De la un mic dejun sănătos și copios nu poate lipsi deliciosul oul fiert. Dar când te gândești că îți ia mai mult să îl decojești decât să îl mânânci, parcă-parcă te-ai lăsa păgubașă. Există o metodă foarte simplă de a scăpa de stratul protector al oului, în doar 20 de secunde. Procedeul nu doar că durează foarte puțin, dar garantează reușita indiferent cât de neîndemânatică ai fi ca gospodină.
Iată ce trebuie să faci!
Pasul 1
Pune oul fiert într-un pahar ud. Dacă ai mai multe ouă, poți folosi un castron de plastic, însă este de preferat ca recipientul să fie din sticlă.
Pasul 2
Pune un capac în gura paharului, bolului sau caserolei, în așa fel încât să acopere în totalitate deschiderea.
Pasul 3
Agită bine paharul sau caserola, timp de 15 secunde, deasupra chiuvetei.
Pasul 4
Ia capacul și doar cu vârful degetului trage de coaja oului. Vei observa că în doar câteva secunde protecția de calciu a deliciosului ou se va desprinde fără nici un fel de problemă.
Iată două filmulețe care exemplifică cele prezentate mai sus!
Utilizări inedite în gospodările ale cojilor de ou
Dacă până acum aruncai cojile de ou, îți prezentăm câteva întrebuințări ale acestora care te vor face să te gândești de două ori înainte să le dai la coș.
Cojile de ou pot înlocui cu ușurință praful de curățat tigăile sau aragazul. Fărâmițate și amestecate cu detergentul de vase fac minuni pe aceste suprafețe. Tot această combinație ajută și la desfundarea țevilor de la bucătărie sau baie. Pun detergentul pe scurgere, apoi cojile de ou, iar după toarnă apă fiartă.
Plantele de apartament pot fi udate cu apa în care ai fiert ouăle, așa că gândește-te la florile tale înainte să golești ibricul în chiuvetă. Cojile rămase de la ouă, pisate, pot fi puse în ghiveci, în pământul plantelor. Acestea reduc aciditatea solului, iar plantele tale vor avea viață mai lungă.
Gustul cafelei devine mai intens dacă aduagi coji de ouă râjnite foarte fin în amestecul pe care îl prepari pe aragaz.
Foto: 123rf.com