Cel mai mare labirint de zăpadă din lume a fost construit în doar o lună, de doi agricultori din provincia Manitoba, Canada. Labirintul măsoară 2.789,11 metri pătrați și a fost omologat recent de Cartea Recordurilor Guinness.
Construcția, care este situată la sud de orașul Winnipeg, a devenit rapid o veritabilă atracție turistică.
Clint și Angie Masse sunt doi agricultori specializați în construcția de labirinturi în lanuri de porumb pe perioada verii. Într-o zi au decis să încerce să facă acest lucru și din zăpadă.
„Am decis să ne fabricăm propria zăpadă. Doar această activitate ne-a luat două sau trei săptămâni. După care am început să construim labirintul și e-au trebuit 370 de camioane cu semiremorcă pline cu zăpadă pentru a-l ridica”, a povestit Clint.
Structura finală este alcătuită din ziduri cu o înălțime de aproximativ 1.80 metri. La nivelul solului există un strat de zăpadă tasată de 50 centimetri pentru ca turiștii să nu cadă în noroi.
Construcția a detronat recordul anterior, deținut de un labirint situat în parcul istoritc Fort William din Ontario.
Construcția labirintului a costat 57.000 dolari canadieni,
De la deschiderea sa pentru public, la începutul lui ianuarie, labirintul atrage numeroşi curioşi, în ciuda temperaturilor glaciale care coboară frecvent sub -30 de grade Celsius.
Vizitatorii care intră în labirint au ocazia să admire statui de zăpadă sau gheață și se pot încălzi în unul din cele cinci locuri de popas, unde sunt instalate mese și amenajate focuri cu lemne. Descoperirea refugiilor devine o provocare pentru turiști.
„A fost într-adevăr amuzant pentru că a trebuit să descoperim focurile. Ne-au ajutat să ne dăm seama încotro mergem, altfel n-am fi avut nici cea mai vagă idee”, au povestit două tinere care au înfruntat temperaturile de -35 grade Celsius pentru a explora labirintul.
Clint Masse estimează că este nevoie de un interval cuprins între 30 şi 45 de minute pentru a parcurge labirintul de la un capăt la altul.
Construcţia va mai rămâne deschisă câteva săptămâni întrucât frigul polar, care a învăluit în februarie provincia din preeria canadiană, va proteja structura.
Sursă foto: Northfoto