Cei mai buni scriitori de literatură horror

.

Multe dintre filmele care ar fi trebuit să bage în sperieţi cinefilii i-au amuzat copios. Astfel că, mai întâi de „trucurile” regizorului, povestea trebuie să fie cel puţin una realistă.
Află care sunt cei mai teribili scriitori de literatură horror din toate timpurile, care au inspirat şi cele mai bune filme de gen.

H.P. Lovecraft

„Armata întunericului” (Army of Darkness, 1992), „Cartea morţilor” (The Evil Dead, 1982) sau „Re-Animator” (Re-Animator, 1985) sunt doar trei dintre ecranizările inspirate din lucrările celui considerat părintele literaturii horror.

H.P.Lovecraft (Howard Phillips Lovecraft) a reuşit să fascineze regizorii cu lumea sa stranie, invadată de macabru, teroare şi nebunie, cu inspiraţie remarcabilă şi teribil de diavolească. Textele sale science fiction sunt pline de orori incredibile, fenomene dincolo de orice imaginaţie şi de o teroare soră cu moarea.

Guillermo del Toro, cunoscut printre regizorii de filme horror, pregăteşte prentru 2012 ecranizarea romanului „Mountains Of Madness” (Munţii Nebuniei), semnat de autor, care se aşteaptă să fie un blockbuster în rândul filmelor de gen, mai ales că aici este vorba de doi maeştri pasionaţi.

Vezi care sunt 10 dintre cele mai bune filme horror, din toate timpurile.

Stephen King

King este în prezent cel mai influent scriitor pentru regizorii Hollywood-ului aşa încât, dacă nu ţi-a căzut în mână vreo carte de-a sa, este imposibil să fi parcurs cel puţin una ecranizată.

După „The Shawshank Redemption”, care este posibil să fie poate cea mai cunoscută după lucrările sale, „The Green Mile”, „The Shining”, „Camera 1408”, „Stand By Me” au fost cele mai savurate de amatorii genului horror, inclusiv la festivalurile de film.

Cei pasionaţi de Stephen King trebuie să ştie că seria de romane „The Dark Tower” va fi ecranizată într-o trilogie şi o serie TV, iar pentru admiratoarele lui Javier Bardem, acesta ar putea fi eroul poveştii, în rolul pistolarului Roland Deschain.

Richard Matheson

Primul său roman „serios”, „I Am Legend” (1954) a beneficiat de nu mai puţin de patru ecranizări sub diferite titluri, de regizorii Ubaldo Ragona, Boris Sagal sau Francis Lawrence, devenind astfel cel mai cunoscut roman al său, precum şi una dintre cele mai bune din toate timpurile, iar autorul, el însuşi o legendă.

Nu toate ecranizările cărţilor sale au fost însă reuşite. „The Box”, de exemplu, a fost un total eşec total pentru Richard Kelly, filmul având ca sursă de inspiraţie povestea „Button, Button”, din seria de povestiri „The Twilight Zone”.

Pe de altă parte, printre cele mai bune adaptări se numără „Ride the Nightmare (1959)”, ecranizată în seria TV în care apare regizorul şi actorul Alfred Hitchcock, „The Alfred Hitchcock Hour”.

Foto:NorthFoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton